Vitesse wint ruim in Enschede: 0-3 (video)

Vitesse heeft na zes Eredivisieduels zonder overwinning een ruime zege geboekt bij FC Twente. Het werd 0-3 in De Grolsch Veste. Alle goals van de Arnhemmers vielen in de tweede helft. Bryan Linssen (2x) en Nouha Dicko waren de doelpuntenmakers.Vitesse moest in Enschede Matúš Bero en Riechedly Bazoer missen. De middenvelders waren na hun gele kaart vs Feyenoord geschorst. Het betekende dat Keisuke Honda en Patrick Vroegh in de basiself mochten beginnen. Vroegh, de 20-jarige middenvelder uit de Vitesse Voetbal Academie, maakte eerder dit seizoen al zijn debuut in het betaald voetbal. Zaterdagavond maakte hij voor het eerst zijn opwachting in de basisformatie. 

image

De thuisploeg, die na een jaar afwezigheid op het hoogste niveau direct wist te promoveren naar de Eredivisie, kreeg de eerste mogelijkheid. Aitor dook gevaarlijk op voor Remko Pasveer, maar de Vitesse-doelman redde bekwaam. Aitor werd daarna nog twee keer gevaarlijk in stelling gebracht, maar eerst wist Pasveer wederom redding te brengen en de andere poging van de FC Twente-aanvaller werd geblokt. Vitesse kreeg ook enkele mogelijkheden, onder meer via Honda en Tim Matavz, maar echt grote kansen werden in de eerste helft niet genoteerd. 

image

De openingsfase van de tweede helft was overduidelijk voor de ploeg van interim-trainer Joseph Oosting. Eerst verraste Honda bijna vriend en vijand door een corner ineens op de paal te draaien. In de 51ste minuut konden de meegereisde Vitesse-supporters wél juichen. Pasveer schatte een terugspeelbal op waarde en wist met een fraaie lange trap Linssen te vinden. De bal viel achter de FC Twente-verdediging, Linssen was er als de kippen bij, gebruikte zijn lichaam slim en schoot beheerst raak in de lange hoek: 0-1. Het scheelde niet veel of Nouha Dicko verdubbelde de marge, maar zijn schot in de korte hoek spatte uiteen op de paal. In de 61ste minuut schoot Dicko alsnog de tweede Vitesse-goal binnen. De aanvaller werd in de diepte aangespeeld, stoomde verder op en schoot hard raak: 0-2. 

image

Oussama Tannane, die na een knieblessure voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie zat, maakte in de 68e minuut zijn rentree. Het werd uiteindelijk een prachtige avond voor de geel-zwarten. Linssen gleed na een perfecte voorzet van Matavz zelfs de 0-3 binnen. Nog meer goed nieuws op spelersgebied vond plaats in de 76e minuut. Basisdebutant Vroegh werd namelijk vervangen door Yassin Oukili. Het betekende het officiële Eredivisiedebuut voor de middenvelder én speler uit de Vitesse Voetbal Academie. In de slotfase gebeurde er niet veel meer, waardoor Vitesse met een ruime zege huiswaarts keerde. 

image

Volgende week speelt Vitesse nog twee thuisduels voordat het winterstop is. Op dinsdag 17 december staat de bekerwedstrijd vs Odin’59 op het programma (aanvang 19.45 uur). Het jaar 2019 wordt afgesloten met een thuiswedstrijd vs VVV-Venlo. Deze wedstrijd begint zondag 22 december om 16.45 uur. Tickets voor deze wedstrijden scoor je eenvoudig en snel op Vitesse.nl/tickets.