Vitesse sluit eerste seizoenshelft winnend af (video)

Vitesse heeft de eerste seizoenshelft vanmiddag winnend afgesloten. In GelreDome werd er met 3-0 gewonnen van VVV-Venlo. Met een verwoestend hard schot zette Riechedly Bazoer de Arnhemmers op voorsprong. Niet veel later verdubbelde Tim Matazv de score. In de tweede helft wist kopspecialist Bryan Linssen het derde doelpunt van de middag op zijn naam te schrijven. Vitesse gaat door deze overwinning met een zesde plek op de ranglijst de winterstop in.Het middenveld van de Arnhemmers zag er zondagmiddag anders uit dan in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Matus Bero en Bazoer keerden beide na een schorsing terug in de basis. Hoewel Vitesse in de eerste helft verreweg het meeste balbezit had, bleven echte kansen uit.

image

Armando Obispo schampte de bal ver naast het doel, een vrije trap van Bazoer verdween hoog over en ook de poging van Linssen was niet genoeg om een voorsprong op het scorebord te noteren. Totdat Bazoer in de 27ste minuut de kans kreeg om uit te halen. Hij schoot de bal verwoestend hard tussen de palen: 1-0. Het duurde slechts drie minuten voordat Matavz de score verdubbelde. Na een goede loopactie van Danilho Doekhi kon de Sloveen de bal binnen mikken: 2-0.  

image

Kansen om de voorsprong nog verder uit te breiden volgden. Navarone Foor kwam net te kort om de bal na een goede pass van Obispo binnen te tikken en ook Linssen kreeg de bal opnieuw niet tegen de touwen. Op slag van rust kreeg Bazoer nog de kans om een tweede treffer op zijn naam te schrijven, maar zijn schot verdween rakelings over het doel.  

image

Net als in de eerste helft, kwam het spel ook in het tweede bedrijf wat langzaam op gang. Matavz kreeg namens de Arnhemmers de mogelijkheid te scoren maar kopte de bal in de handen bij keeper Thorsten Kirschbaum. Ook de Venlonaren hadden via Jerome Sinclair de kans om terug in de wedstrijd te komen, maar de Engelsman stuitte op Remko Pasveer. Waar het Linssen in de eerste helft niet lukte, was het in de tweede helft wel raak. De kopspecialist schreef daarmee alweer zijn elfde treffer van het seizoen op zijn naam. Max Clark probeerde het in de slotfase van afstand, maar zijn inzet werd gered door Kirschbaum. Daarmee boekte Vitesse een 3-0 overwinning op VVV-Venlo. 

image

Vitesse hervat de competitie op zaterdag 18 januari (18.30 uur). De Arnhemmers gaan dan op bezoek bij Fortuna Sittard.