Succesvol bekerweekend voetbalacademie

Terwijl het eerste elftal zich in Portugal voorbereidde op de tweede seizoenshelft, kwamen de meeste teams uit de Vitesse Voetbal Academie al weer in actie. En dat ging buitengewoon succesvol. Vitesse O19 versloeg Ajax O19 in de beker na penalty’s en Vitesse O15 declasseerde, ook in de beker, NEC O15 met 9-0.

Vitesse O19
Het team van trainer Theo Janssen won knap van Ajax O19. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, dankzij een prachtige vrije trap van Enzo Cornelisse. De Vitessenaren wisten vervolgens de strafschoppen beter te nemen, waardoor Vitesse O19 de kwartfinale heeft bereikt.

Enzo Cornelisse was belangrijk voor de ploeg met zijn rake vrije trap in de slotfase en hij benutte een strafschop. Enzo over de wedstrijd: "Het was een moeilijke wedstrijd. Ajax was beter en in de eerste helft kwamen we er nauwelijks uit. In de tweede helft hebben we de knop omgezet. We hebben keihard gewerkt met en voor elkaar. Uiteindelijk is dat beloond. Toen we in de slotfase op achterstand kwamen, lieten we de koppen niet hangen en zijn we zelfs nog harder gaan werken. In ongeveer de 87ste minuut kregen we een vrije trap. En ik wist; deze moet er echt in! Gelukkig gebeurde dat en gingen we met een mentale voorsprong de penalty's in. Wij schoten alle vijf de penalty's binnen en onze keeper Job Froeling pakte de laatste strafschop waardoor wij wonnen. De blijdschap en ontlading was groot. Dit gevoel en het vertrouwen nemen we zeker de komende weken mee."

Vitesse O17
Ook Vitesse O17 bereikte de kwartfinale. Het team van trainer Edwin Linssen verpulverde FC Volendam O16 met 6-2.

Vitesse O15
Vitesse O15 speelde ook een bekerwedstrijd. De Vitessenaren lieten geen spaan heel van de leeftijdsgenoten uit Nijmegen. Op Papendal werd het 9-0, nadat het halverwege al 5-0 stond. Bijna werden dubbele cijfers genoteerd, maar in de slotfase werd de 10-0 afgekeurd.

image

Vitesse O14
Trainer Richard van der Lee speelde met zijn team een oefenwedstrijd tegen het Duitse FC Uerdingen. Vitesse O14 won de wedstrijd eenvoudig met 7-0.

Vitesse O13
Vitesse O13 speelde een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle O13. Op Papendal werd het 3-1 voor de geel-zwarten.

Vitesse O12
De spelers van trainer Jos Dietrich speelden dit weekend een toernooi bij FC Emmen. Drie van de vier wedstrijden werden gewonnen. NEC (1-0), NAC Breda (2-1) en FC Groningen (4-0) moesten hun meerdere erkennen. Tegen gastheer FC Emmen werd gelijkgespeeld: 2-2.

Vitesse O11
Vitesse O11 speelde op zondag een indoor toernooi bij PEC Zwolle. Met drie overwinningen, één gelijkspel en één verloren partij deed de ploeg van trainer Bart van Rooijen het verdienstelijk. De Graafschap (10-2), SC Cambuur (11-2) en sc Heerenveen (13-6) werden ruim verslagen. Tegen PEC Zwolle werd het 5-5 en van de één jaar oudere spelers van FC Volendam werd nipt verloren (6-8).

Vitesse O9
Het jongste jeugdteam speelde op zaterdag een oefenwedstrijd tegen een combinatieteam van Roda JC O9 en Roda JC O10. De jonge Vitessenaren delfden het onderspit. In Arnhem werd het 15-17. Op zondag speelden de talentjes een toernooi bij v.v. OSC, waar het als 22ste eindigde.

Uitslagen zaterdag 11 januari
Vitesse O19 vs Ajax O19 | 1-1 (* Vitesse wint na strafschoppen)
Vitesse O17 vs FC Volendam O16 | 6-2
Vitesse O15 vs NEC O15 | 9-0
Vitesse O14 vs FC Uerdingen O14 | 7-0
Vitesse O13 vs PEC Zwolle O13 | 3-1
Vitesse O12 | toernooi FC Emmen
Vitesse O11 | toernooi PEC Zwolle
Vitesse O9 vs Roda JC O9/O10 | 15- 17 & op zondag 12 januari 22ste plaats op toernooi bij v.v. OSC