Vitesse GOALS van start op het Kunstrijk (Klarendal)

Vitesse Betrokken breidt het programma Vitesse GOALS uit naar basisschool het Kunstrijk uit de wijk Klarendal. Op donderdag 23 februari vonden de eerste Vitesse GOALS-lessen plaats op het Kunstrijk, voor ongeveer 120 kinderen. De groepen drie tot en met acht zullen de komende acht weken in het teken staan van Vitesse GOALS.

Vitesse Betrokken is van plan het programma uit te breiden naar andere scholen in de verschillende krachtwijken van Arnhem. Met het leefstijlprogramma wil Vitesse Betrokken de strijd tegen het stijgend aantal kinderen met overgewicht tegengaan. Robin Janssen (projectleider Vitesse Betrokken) geeft aan dat het naleven van een gezonde leefstijl ook belangrijk is voor kinderen. “Een ongezonde leefstijl kan op korte termijn leiden tot onder andere overgewicht en dit kan weer leiden tot gewrichtsproblemen, hoge bloeddruk en verstoorde groei. Het komt steeds vaker voor dat te zware kinderen te maken krijgen met klachten of ziektes die normaal gesproken alleen bij volwassenen voorkomen en dan benoem ik nu alleen de fysieke klachten. In vijftien van de 24 Arnhemse wijken heeft een bovengemiddeld percentage aan kinderen overgewicht. Hier willen wij samen met Vitesse wat aan doen.”

In het Vitesse GOALS-programma fungeren de spelers van Vitesse als ‘rolmodel’ en vertelt aanvoerder Bryan Linssen bijvoorbeeld dat hij iedere dag minimaal twee stuks fruit eet. Met het Vitesse GOALS- programma wil Vitesse Betrokken kinderen en ouders op een laagdrempelige manier bewust maken van het belang van een gezonde leefstijl.

Wil je hier meer over weten? Laat dan een bericht achter op info@vitessebetrokken.nl