Bliksemstage bij Vitesse voor Maarten van Rossum college

Acht tweedejaars leerlingen van het Maarten van Rossum college kwamen op dinsdag 21 januari naar GelreDome voor een ‘bliksemstage’. Vitesse Betrokken hoopt met deze bliksemstage de horizon van de leerlingen te verbreden en een reëel beeld te geven van wat de diverse beroepen inhouden.

Deze bliksemstage is bedacht door het nationale initiatief jINC. “Als jongere sta je al snel voor de moeilijke keuze welke richting je op wilt, ook al heb je nog geen idee wat je kunt of wat je wilt worden. Vooral voor jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand is dat zwaar. Over het algemeen hebben zij minder rolmodellen in hun omgeving, en hun leefwereld is meestal kleiner. En wie zelden zijn wijk uitkomt, wéét niet wat voor enorm scala aan beroepen er bestaat.”

De ochtend begon met een introductie over de organisatie van Vitesse en een rondleiding door het stadion GelreDome. Hierdoor kregen de leerlingen al een goed beeld van de verschillende taken en beroepen die er uitgevoerd worden. Na een korte pauze brachten ze een bezoek aan verschillende afdelingen binnen de organisatie van Vitesse. Zo kregen de leerlingen tijdens het praktijkbezoek van de afdeling Merchandise de kans om te zien hoe het eraan toe gaat in MijnVitesse (GelreDome), zijn ze mee geweest met supporterscoördinator Denny Elfring en hebben ze bij de afdelingen Fanservice en Ticketing zelfs hun eigen ticket mogen printen voor de wedstrijd Vitesse – FC Emmen.