Vitesse Voetbal Academie: Talenten van de maand

De Vitesse Voetbal Academie kiest voor de boven-, midden en onderbouw iedere maand een speler uit die zich 'Talent van de Maand' mag noemen. Voor de maanden december en januari zijn dit Miliano Jonathans (bovenbouw, O16), Kaya Symons (middenbouw, O15) en Akin Ali Özcan (onderbouw, O10).

In de visie van de Vitesse Voetbal Academie is het belangrijk dat spelers het spel begrijpen, eigen keuzes kunnen en durven maken, technisch en fysiek in optimale conditie zijn, 24/7 gericht zijn op presteren en bovendien een sterke persoonlijkheid hebben. Naar deze punten wordt dan ook gekeken bij de Talent van de Maand-verkiezing.

Bij de bovenbouw is Miliano Jonathans verkozen tot het grootste talent. De middenvelder is een goede bekende van Nicky Hofs, assistent-trainer van het eerste elftal van Vitesse. “Miliano weet heel goed waarvoor hij iedere dag al zijn inspanningen levert. Hij heeft een heel duidelijk doel voor ogen. Miliano doet dan ook al vaker mee bij hogere teams en daarmee is hij dikverdiend verkozen tot Talent van de Maand”, zegt Hofs. “Miliano heeft wel wat weg van Ziyech. Hij heeft een goede pass en een uitstekend schot in zijn benen.”

image

Kaya Symons (O15) mag zich bij de middenbouw het Talent van de Maand noemen. Hij is als aanvoerder erg belangrijk voor het team. “Een steunpilaar”, noemt zijn trainer Patrick Ax hem. “Kaya is erg betrouwbaar. Zijn gedrevenheid en passie zijn een voorbeeld voor mijn selectie. Bovendien heeft hij een zeer goede trap. Daarnaast maakt hij een snelle en goede ontwikkeling door en mocht hij vorige week zijn debuut maken in Oranje O15.” 

image

Bij de onderbouw is Akin Ali Özcan het Talent van de Maand. “Akin zit voor het derde jaar in de opleiding”, vertelt Leo van de Kraats (assistent-trainer O10). “Hij heeft een beetje de genen van zijn vader, die ik goed ken. Akin is technisch, slim en creatief. Hij is fysiek sterk, heeft loopvermogen en kan een doelpunt maken. Bovendien is Akin tweebening.” Bij zijn medespelers is hij zeer geliefd, vertelt Van de Kraats. “Hij geeft altijd alles op de training, maar nog belangrijker voor zijn teamgenoten is dat Akin bijna altijd de kleedkamer schoonmaakt na de training”, lacht Van de Kraats.

Miliano, Kaya en Akin Ali: van harte gefeliciteerd! 

image