Sturing: “Uitschakeling een teleurstelling, maar we moeten door” (video)

Vitesse neemt het in speelronde 23 van de Eredivisie op tegen sc Heerenveen. Zowel de Arnhemmers als de Friezen zijn afgelopen week uitgeschakeld in het TOTO KNVB Bekertoernooi. Beide teams zijn dus uit op revanche. We blikken vooruit met hoofdtrainer Edward Sturing en verdediger Danilho Doekhi.

Voor de geel-zwarten was de uitschakeling in het bekertoernooi een teleurstelling. "De sfeer is na een nederlaag natuurlijk minder dan na een overwinning, maar de overtuiging is er ook dat we door moeten", geeft Sturing aan. Volgens de trainer hebben de spelers hard gewerkt, maar was Ajax de betere partij. Ook Doekhi sluit zich hier bij aan. “Ajax was de betere ploeg en helaas kwamen wij niet tot scoren.”

Nu ligt de focus op de aankomende wedstrijd en is het team hard aan het werk voor zondag. “Voor Heerenveen is de uitschakeling in de beker ook een teleurstelling en ook zij willen zich revancheren”, voorspelt Doekhi. Sturing ziet dat de resultaten bij de Friezen tegenvallen. "De situatie bij Heerenveen lijkt op die van Vitesse.” Voornamelijk het collectief is gevaarlijk stelt Sturing. “Zij hebben spelers met goede individuele acties, maar het is vooral de teamspirit waarop gelet moet worden.”

image

Eerder in het seizoen troffen Vitesse en sc Heerenveenelkaar in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. De eindstand was toen 3-2. Voor de Arnhemmers waren het Tim Matavž en Bryan Linssen die trefzeker waren. Hicham Faik, Mitchell van Bergen en Jens Odgaard waren de doelpuntenmakers voor Heerenveen.

In de aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax waren er nog zorgen over de fitheid van Matúš Bero, die kampte met hamstringklachten. Tegen de Amsterdammers kwam de middenvelder in actie en hij is goed uit de wedstrijd gekomen. Eli Dasa heeft de groepstraining hervat en is fit. Aan de Arnhemse zijde ontbreken Hilary Gong en Charly Musonda, beide spelers hebben te maken met langdurige blessures.