Meeloopweek voor trainers Partnerclubs bij Vitesse

Vitesse organiseerde afgelopen week de eerste meeloopweek voor trainers van Partnerclubs van Vitesse. Door mee te kijken bij verschillende trainingen van de Vitesse Voetbal Academie en in gesprek te gaan met jeugdtrainers van de club, kregen de trainers, hoofd-opleidingen en coördinatoren van de Partnerclubs een kijkje in de keuken bij Vitesse.

De meeloopweek betekende het tweede praktijkmoment met de Partnerclubs. Na de eerdere avond op 27 januari, waarin Vitesse de visie van de onderbouw deelde, konden de trainers van de Partnerclubs nu zien hoe trainingen op Papendal worden afgewerkt. De week begon met een oefenwedstrijd tussen Vitesse O13 en het Deense Viborg. “Samen met onze Partnerclubs willen we het voetbalniveau in de regio Oost-Nederland omhoog brengen”, vertelt Aloys Wijnker (Hoofd Vitesse Voetbal Academie). “Door middel van deze meeloopweek zetten we onze deuren open om onze visie te delen en vergroten we de binding met de regio. Door mee te kijken bij trainingen en in gesprek te gaan met de trainers van de Vitesse Voetbal Academie ontwikkelen de betrokkenen van de Partnerclubs zich. En bovendien kunnen ze ook met andere clubs in gesprek raken en op die manier van elkaar leren”, zegt Wijnker.

image

Joren Meijer, hoofd jeugdopleiding bij het Apeldoornse WSV, keek onder meer mee bij een sessie van Vitesse O19. Hij zag trainer Theo Janssen een zogeheten ‘VCT-training’ geven. Hierin ligt de focus op het voetballende en conditionele gedeelte. “Het is voor mij en andere betrokkenen van Partnerclubs heel waardevol om mee te kijken”, vindt Meijer. “Je leert hieruit weer nieuwe dingen. Dat je een ‘VCT-training’ ook met de bal kan doen, bijvoorbeeld. Dat sla je op en kun je implementeren bij je eigen club op je eigen niveau.” Na de training kregen de aanwezigen de ruimte om vragen te stellen aan Janssen over de training die hij gaf.

De deelnemers van de Partnerclubs konden gedurende de week niet alleen meekijken bij groeps- en individuele trainingen, maar ook bij sessies met keepers. In de toekomst zal Vitesse meerdere meeloopweken organiseren.

Is uw vereniging ook geïnteresseerd om Partnerclub van Vitesse te worden? Mail dan naar partnerclub@vitesse.nl