Start Vitesse FIT voor supporters van Vitesse

Vitesse FIT, het gezondheidsprogramma van de Arnhemse club, is op donderdag 20 februari 2020 gestart met twintig nieuwe deelnemers. In een programma van twaalf weken staan de thema’s voeding, beweging en het mentale aspect centraal om bewust te worden van een gezonde leefstijl. De bijeenkomsten bestaan uit theorie- en beweegsessies, die plaatsvinden op Papendal.

Voorafgaand aan het programma werden alle deelnemers uitgenodigd voor een eerste meetmoment op Papendal. Hiervoor zijn een aantal testen en vragenlijsten afgenomen. Om een duidelijk beeld te krijgen, zijn de deelnemers getest op de medische afdeling van Vitesse. Hier worden de spelers van Vitesse ook medisch gekeurd. Na afloop van het programma vind deze test nogmaals plaats en zal er duidelijk worden wat het behaalde resultaat is.

Tijdens de eerste bijeenkomst van het gezondheidsprogramma stond vooral het kennismaken centraal. De kracht van het programma zit in het sporten in teamverband en daarom is het groepsproces erg belangrijk. De deelnemers stelden zichzelf voor aan de hand van een favoriet Vitesse-moment. Verder werden ook de stappentellers geactiveerd op de smartphones van de deelnemers. Het huiswerk voor de komende week is om het aantal stappen dat zij dagelijks zetten bij te houden. Eén van de hoofddoelen van Vitesse FIT is om de tijd die je actief bent op een dag te verhogen. Dit start met het in kaart brengen van de dagelijkse beweging.

Na het theoriegedeelte zijn de deelnemers het veld van Papendal op gegaan voor de eerste beweegsessie. Onder begeleiding van de Vitesse FIT-trainers hebben zij een matig intensieve training afgewerkt, om zo te bepalen wat het niveau per individu is. De groep was erg gemotiveerd en na een gezellige eerste bijeenkomst kunnen zij niet wachten om verder aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl!