In memoriam: Kees Bakker

Kees Bakker is woensdag 25 maart overleden. Kees werd vanwege zijn grote verdiensten voor de club in 2016 uitgeroepen tot Gouden Vitessenaar. Hij werd 76 jaar.

Kees vervulde sinds 2003 verschillende bestuurlijke functies bij Vitesse als commissaris en als bestuurslid, om vervolgens in 2013 voorzitter te worden van Stichting Betaald Voetbal ‘Vitesse-Arnhem’. Drie jaar later werd hij ook kortstondig voorzitter van de Raad van Commissarissen. Na zijn voorzittersrol trad Kees toe tot de Raad van Advies, waar hij tot zijn overlijden bij betrokken was. Dat Kees zowel mens als maatschappij een warm hart toe droeg, blijkt wel uit het feit dat hij ook bijna negen jaar bestuurslid was van Playing for Success Arnhem. In 2016 kreeg Kees de eretitel Gouden Vitessenaar, als dank voor zijn enorme inzet, betrokkenheid en toewijding. Voordat Kees bestuurlijk actief werd bij Vitesse, was hij korpschef van de regio Gelderland-Midden. Daarvoor maakte hij deel uit van de korpsleiding in de regio Rotterdam-Rijnmond.

We herinneren Kees als een uiterst kundig en betrokken Vitessenaar. Kees vierde successen met Vitesse, maar moest ook de nodige keren voor de club in de bres springen. Kees deed dat op zijn manier; bedaard, rechtlijnig, doordacht, het liefst op de achtergrond en met het hart op de juiste plek. Zo speelde Kees onder meer een belangrijke rol als schakel tussen gemeente Arnhem en Vitesse, ten tijde van het reddingsplan en de periode die daarna volgde.

Kees was al geruime tijd ziek. Hij streed dapper, zoals we Kees kennen. Gelukkig was hij nog veelvuldig bij de thuiswedstrijden in GelreDome waar hij zijn ploeg ruim twee weken geleden nog zag winnen van FC Twente. Toen Kees eenmaal de symptomen van het coronavirus vertoonde, bleek zijn lichaam deze klap niet meer te boven te komen. Het afscheid van een betrokken Vitessenaar doet pijn in de geel-zwarte harten.

Vitesse wenst zijn vrouw Myrna, kinderen, kleinkinderen en andere naasten heel veel sterkte toe met het verwerken van dit enorme verlies