Vitesse FIT gaat thuis door!

Twintig deelnemers zijn in februari gestart met het gezondheidsprogramma Vitesse FIT. Door de huidige omstandigheden is het helaas niet mogelijk om in groepsverband bij elkaar te komen met de deelnemers. Ondanks de huidige situatie wilden de Vitesse FIT-trainers niet dat de deelnemers hun wekelijkse beweegmoment kwijt raakten, aangezien deelnemers ook niet meer terecht kunnen bij sportverenigingen en hardloop- of wandelgroepen.

De Vitesse FIT-trainers hebben een tijdelijk programma samengesteld voor de deelnemers om in beweging te blijven en tools te ontvangen voor het hanteren van een gezonde leefstijl. Meer dan ooit moet de focus liggen op een gezonde leefstijl en vitale weerstand. In het tijdelijke programma worden de onderwerpen beweging en voeding behandeld en wordt er een volledige thuistraining gegeven om het beweegmoment van Vitesse FIT na te bootsen. Naast het buiten sporten gaan de deelnemers ook aan de slag met kracht- en balansoefeningen, die makkelijk binnen uit te voeren zijn. In het programma zitten tips om de wekelijkse beweging op peil te houden en zijn er nog een aantal challenges toegevoegd om thuis aan de slag te gaan en jezelf uit te dagen.

Er is persoonlijk contact met de deelnemers en de voortgang wordt wekelijks besproken. Eventuele problemen of vragen kunnen ten allen tijd besproken worden met de Vitesse FIT-trainers. In een groepsapp delen de deelnemers behaalde resultaten om elkaar te motiveren, zoals een lange wandeling of een hardloopsessie. In de eerste bijeenkomsten hebben we een aantal onderwerpen besproken, die de deelnemers nu kunnen toepassen.

Han van Ingen, deelnemer aan Vitesse FIT, vertelt het volgende over het programma: “Het was een tegenvaller dat naast de Vitesse FIT- bijeenkomsten nu ook de golfbanen dicht zijn. Dit was op zondagmorgen nog goed voor bijna 17.000 stappen. Ik focus mij nu ook meer op mijn voeding. Met de kennis over mijn energiebalans ga ik uit van een laag aantal calorieën om een bepaald gewicht te bereiken. Mijn voeding en beweging is nu dusdanig in balans dat ik al vierenhalf kilo in gewicht kwijt ben sinds het eerste meetmoment. Ik heb zelfs toestemming van de huisarts gekregen om mijn medicatie voor diabetes te halveren.”