In Memoriam: oud-speler Frans Rikken

Frans Rikken, oud speler van Vitesse, is afgelopen zondag overleden. Hij maakte onder meer deel uit van het team dat in 1966 promoveerde naar de Eerste Divisie. Frans leed al geruime tijd aan dementie. Hij werd 76 jaar.

Frans speelde tussen 1962 en 1967 vijf seizoenen bij Vitesse. De middenvelder, die veelal werd getypeerd als 'bijtertje', speelde ruim zestig officiële duels. Frans maakte onder meer deel uit van de selectie die promoveerde van de Tweede Divisie A naar de Eerste Divisie in seizoen 1965|1966 onder leiding van trainer Joseph Gruber. 'Rooie Rikken', zoals Frans ook wel werd genoemd vanwege zijn haarkleur, was een plaag voor menig tegenstander. Hij stond te boek als notoire balveroveraar. Ondanks zijn geringe lengte was Frans ook kopsterk. Hij kon op meerdere posities in de verdediging of op het middenveld uit de voeten. En zelfs werd hij zo nu en dan gebruikt als aanvaller.

Frans, een echte Geitenkamper, kwam in de jaren '50 op jonge leeftijd bij Vitesse terecht via de toen beroemde straatvoetbalcompetitie van SDO uit Klarendal. Na zijn tijd bij Vitesse speelde Frans nog voor amateurclub WIVOS.

Vitesse wenst de familie, vrienden en andere nabestaanden veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.