Vroegh tekent driejarig contract (video)

Patrick Vroegh heeft zijn aflopend contract verlengd. Het talent uit de Vitesse Voetbal Academie zette zijn handtekening onder een nieuwe driejarige verbintenis.Vroegh komt sinds 2015 uit voor Vitesse. De middenvelder doorliep verschillende jeugdelftallen, maakte zijn opwachting bij Jong Vitesse en debuteerde afgelopen seizoen in het eerste elftal. Op 19 oktober 2019 was het grote moment daar. In de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (0-4) mocht Vroegh zijn eerste minuten in de Eredivisie maken. Zijn basisdebuut maakte hij op 14 december 2019 in de uitwedstrijd tegen FC Twente (0-3). Ook in de laatste wedstrijd voordat de competitie werd stilgelegd, op 7 maart 2020, stond de 20-jarige middenvelder in de basis. Dit seizoen kwam Vroegh tot elf officiële duels.

Vroegh is content met zijn contractverlenging: “Ik ben blij dat het rond is. De club heeft meerdere keren het vertrouwen in mij uitgesproken. Dat vertrouwen wil ik waar gaan maken op het veld. Het afgelopen seizoen was heel bijzonder voor mij. Ik maakte mijn debuut in de Eredivisie, mocht zelfs mijn basisdebuut maken en kreeg kort voordat de competitie werd stilgelegd steeds meer speelminuten. Ik heb mezelf kunnen laten zien. En mijn harde werken is nu beloond met een nieuw contract. Het verlangen om weer wedstrijden te mogen spelen is groot. Ik kan niet wachten om weer in GelreDome te schitteren.”

Johannes Spors, technisch directeur, is verheugd met het nieuwe contract voor Vroegh: “Patrick bezit alle kwaliteiten om ver te komen. Het is belangrijk dat hij hard blijft werken om elke dag nog beter te worden. Ik ben blij dat Patrick ervoor heeft gekozen om de volgende stappen in zijn carrière bij Vitesse te zetten. Dit is precies de reden waarom onze voetbalacademie bestaat: eigen talenten klaarstomen voor het eerste elftal. Wij zijn er trots op dat Patrick de komende jaren Vitessenaar blijft.”

Eerder deze week verlengde doelman Remko Pasveer zijn contract met één seizoen.