Cornelisse, Huisman en Van Ee tekenen eerste contract

Vanuit de Vitesse Voetbal Academie is er mooi nieuws. Enzo Cornelisse (17), Daan Huisman (17) en Espen van Ee (16) hebben hun eerste contract ondertekend bij Vitesse. Cornelisse en Huisman tekenen voor twee jaar, met een optie voor een extra seizoen. Van Ee is de komende drie jaar verbonden aan Vitesse.

Zowel Cornelisse als Huisman speelde afgelopen seizoen onder trainer Theo Janssen in Vitesse O19. Daar maakten beide spelers een goede indruk. Cornelisse was aanvoerder van het hoogste jeugdteam van Vitesse en de centrale verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, speelde daarnaast de nodige wedstrijden in Vitesse O21. Dat gold ook voor Huisman. De middenvelder mocht in de winterstop zelfs mee op trainingskamp naar Portugal met het eerste elftal. Cornelisse en Huisman trainen in de voorbereiding op komend seizoen ook mee bij de A-selectie.

Van Ee kwam in 2018 van Alphense Boys naar Vitesse. In Arnhem maakt de middenvelder een stormachtige ontwikkeling door. Van Ee was afgelopen seizoen aanvoerder van Vitesse O17 en speelde interlands voor de vertegenwoordigende jeugdteams van Oranje. Komend seizoen maakt hij deel uit van Vitesse O18.

Technisch directeur Johannes Spors over het vastleggen van de drie talenten: “Het is altijd een goed signaal voor de voetbalacademie als jongens een contract tekenen. Maar het echte harde werk begint nu eigenlijk pas echt voor Enzo, Daan en Espen. Vitesse O21 en O18 hebben een hoge prioriteit bij onze club, waar zij zich moeten klaarstomen voor het eerste elftal.”

Ook de talenten zijn in hun nopjes met de getekende contracten. Huisman vertelt: “Ik ben dolblij met mijn contract. Afgelopen jaar was heel bijzonder. Eerst mocht ik mee op het trainingskamp met het eerste elftal en nu teken ik mijn contract. Beter kan niet!”

image

Cornelisse onderschrijft de vreugde: “Ik ben er heel blij mee dat ik aan mijn tiende seizoen begin bij Vitesse en nu zelfs een contract heb mogen tekenen. Ik blijf keihard werken om mijn doel te halen: debuteren bij Vitesse.”

image

Van Ee is evenzo blij: “Het is de laatste jaren snel gegaan. Van Alphense Boys naar Vitesse en nu zelfs een contract. Ik vind het een prachtige beloning voor mijn ontwikkeling. Maar ik ben er nog lang niet. In de komende jaren hoop ik door te groeien om uiteindelijk bij het eerste elftal aan te mogen sluiten.”

image