Peter van Bussel toegevoegd aan bestuur Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem”

Peter van Bussel (55) treedt per 1 juli toe tot het bestuur van Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem”. Van Bussel volgt Albert van ’t Blik op, die na twee zittingstermijnen afscheid neemt.

Van Bussel is al ruim vijftien jaar bestuurslid van Business Club Vitesse-GelreDome (BCVG). Tussen 2004 en 2013 was hij secretaris van de businessclub, om vervolgens zes jaar voorzitter te zijn van de BCVG. Tijdens de Kerstborrel in december 2019 werd Van Bussel vanwege zijn uitzonderlijke diensten benoemd tot Zilveren Vitessenaar. Hoewel hij kort voor de Kerstborrel afscheid nam als voorzitter van de BCVG, bleef de betrokken Vitessenaar wel zitting houden in het bestuur. Nu treedt Van Bussel, partner bij Meer! accountants + adviseurs, ook toe tot het bestuur van Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem” als afgevaardigde vanuit Business Club Vitesse-GelreDome.

Het bestuur van Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem” bestaat uit een bestuurslid van Supportersvereniging Vitesse, een bestuurslid van Business Club Vitesse-GelreDome en een onafhankelijk voorzitter. Zij zijn hoeder van het zogenaamde Golden Share van Vitesse, waarin clubnaam, -kleuren, de vestigingsplaats, speellocatie, shirt en logo zijn geborgd. Bovendien moeten ingrijpende wijzigingen in de organisatie en de statuten van Vitesse worden voorgelegd aan het Stichtingsbestuur. Dit orgaan heeft tevens het recht om een commissaris van Vitesse te benoemen.

image

Van ’t Blik, directeur en mede-eigenaar van PACKcenter Verpakkingen, zit aan de maximaal mogelijke zittingstermijnen in het bestuur. Hij kijkt terug op de afgelopen zes jaar: “Vitesse is mijn club en zal dat altijd blijven. Het was een voorrecht om mijn bijdrage te leveren als afgevaardigde vanuit de BCVG in het bestuur van Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem”. Afgelopen najaar heb ik Peter reeds opgevolgd als voorzitter van Business Club Vitesse-GelreDome. Kortom, mijn betrokkenheid bij onze prachtige club zet ik op die manier voort. Een zekere continuïteit is van belang, ook om de aanwezige kennis en het netwerk uit te blijven bouwen zodat onze businessclub blijft groeien.”

Van Bussel over zijn nieuwe rol: “Hoewel ik inmiddels al vele jaren aan de club verbonden ben, is deze rol nieuw voor mij. Ik kijk er ontzettend naar uit om ook als lid van het bestuur van Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem” mijn steentje bij te dragen aan de toekomst van onze club.”

Bestuur Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem” per 1 juli 2020
Henk Parren | voorzitter
Peter van Bussel
Gerrit Jan Steenbergen