Vitesse legt talenten Leeflang en Mostert vast

Nadat eerder Enzo Cornelisse (18), Daan Huisman (17) en Espen van Ee (16) al hun eerste contract tekenden, heeft Vitesse nu ook overeenstemming bereikt met Brend Leeflang (18) en Eelco Mostert (18). De beide verdedigers uit de Vitesse Voetbal Academie tekenen een contract voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen. Leeflang maakt tijdens de voorbereiding zelfs onderdeel uit van de selectie van hoofdtrainer Thomas Letsch, waar hij voor zijn kans mag gaan.

Leeflang en Mostert speelden afgelopen seizoen in Vitesse O19, waar zij in het merendeel van de wedstrijden het centrale verdedigingsduo vormden. Beide spelers zijn echter multifunctioneel inzetbaar, want zowel Leeflang als Mostert kan ook op het middenveld uit de voeten.

Leeflang speelde afgelopen in Vitesse O21 ook meerdere malen op de rechtsbackpositie. Hij mocht afgelopen winter met het eerste elftal mee op trainingskamp naar de Portugese Algarve, waar hij zijn officieuze debuut maakte voor Vitesse. Ook zat hij bij de selectie voor het uitduel met FC Twente (0-3), maar tot de eerste officiële minuten kwam het nog niet. Leeflang staat bekend als een passievolle en sterke verdediger, die zich in de afgelopen jaren goed heeft ontwikkeld in de Vitesse Voetbal Academie. Leeflang is blij met zijn eerste contract: “Ik werk elke dag kei hard om mijn droom waar te maken, namelijk mijn debuut maken in het eerste elftal van Vitesse. Afgelopen winter mocht ik proeven aan het echte werk tijdens het trainingskamp in Portugal. Ook in de voorbereiding probeer ik mijn kans te grijpen. Tegelijkertijd weet ik dat ik geduld moet hebben, al brand ik van de ambitie en kan het niet snel genoeg gaan.”

image

Mostert knokte zich afgelopen seizoen, na blessureleed in het begin van het jaar, sterk terug. De verdediger speelde zich in het team van trainer Theo Janssen en verdween daarna niet meer uit de basiself. Met zijn voetballend vermogen en duelkracht is hij opgeleid als een verdediger die perfect past in de speelwijze van Vitesse. Mostert is ook zeer tevreden met de ontwikkeling: “Dit is een mooie opsteker. Ik zie dit als het begin van hopelijk een lange en succesvolle carrière als voetballer. Maar ik blijf wie ik ben. Ik blijf hard werken en alles geven om mijzelf te ontwikkelen. Ik wil de trainers overtuigen van mijn kwaliteiten, zodat ze niet om mij heen kunnen.”

image

Technisch directeur Johannes Spors: “Als spelers uit de voetbalacademie een contract tekenen is dat zowel een goed signaal als een compliment naar de betreffende spelers en de totale voetbalacademie. Wij proberen alle omstandigheden te creëren, waarbinnen de spelers zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. Hopelijk gaan we in de toekomst veel van deze jongens horen.”