Voorbereiding nieuw seizoen: protocol en eerste oefenwedstrijden bekend

De KNVB heeft vandaag, donderdag 9 juli, het protocol bekend gemaakt. Voor alle clubs en andere betrokken partijen rondom de wedstrijdorganisatie is het protocol de handleiding om toe te kunnen werken naar de start van het Eredivisie-seizoen, waarbij (beperkt) publiek aanwezig kan zijn. Het nieuwe Eredivisie-seizoen start in het weekend van zaterdag 12 september. Het speelschema wordt binnenkort bekend gemaakt.

Vitesse is achter de schermen druk bezig om GelreDome tijdens wedstrijden ‘coronaproof’ te maken. Daarbij worden de maatregelen vanuit de overheid en het RIVM, samen met het vandaag door de KNVB gedeelde protocol, als uitgangspunt genomen. We doen onze uiterste best om de capaciteit te maximaliseren, zodat er binnen de kaders zo veel mogelijk supporters welkom geheten kunnen worden. Uiteraard wordt rekening gehouden met onze trouwste supporters, onze seizoenkaarthouders. Zij krijgen vanzelfsprekend voorrang.

Oefenwedstrijden
In aanloop naar de seizoenstart in het weekend van zaterdag 12 september, is hoofdtrainer Thomas Letsch met zijn selectie de voorbereiding vorige week al gestart. Inmiddels zijn de eerste twee oefenwedstrijden al bekend.

Op zaterdag 15 augustus wordt in Eindhoven tegen PSV geoefend (aanvang 18.45 uur). Een week later, zaterdag 22 augustus, is ADO Den Haag de oefenpartner (aanvang 20.00 uur). Deze wedstrijd vindt plaats in Den Haag, waar sinds deze zomer weer op gras wordt gespeeld. Beide wedstrijden staan in het teken van de campagne ‘FOX Sports Eredivisie Comeback' en worden live uitgezonden op FOX Sports. De rest van het voorbereidingsprogramma krijgt de komende periode meer gestalte.

Seizoenkaart
Heb je jouw seizoenkaart nog niet verlengd? Dan heb je nog tot en met vrijdag 17 juli de tijd om dat te doen! In seizoen 2020|2021 is er helaas geen garantie dat je op jouw eigen plaats mag zitten. We kijken binnen de kaders van het RIVM hoe we zoveel mogelijk supporters kunnen verwelkomen in GelreDome. Uiteraard proberen we er zoveel mogelijk rekening mee te houden om familieleden naast elkaar te plaatsen. Door nu jouw stoel te verlengen heb je het recht en ook de garantie deze volgend seizoen (2021|2022) weer te kunnen verlengen.

Tevens is het de laatste kans om te kiezen voor de optie Ernemse Trots (betaal 70% van de reguliere seizoenkaartprijs)! Na de deadline van 17 juli vervalt deze mogelijkheid. Vanaf zaterdag 18 juli zijn alle stoelen beschikbaar voor de overige twee opties (Motten ze Dan! of Samen Geel Swert!).

Bestel nu je seizoenkaart op www.geelswert.nl!