Verdediger Jacob Rasmussen naar Vitesse (video)

Jacob Rasmussen is de nieuwe verdediger van Vitesse. De Deense centrale verdediger komt over van Fiorentina en wordt voor één seizoen gehuurd, met een optie voor nog één jaar.

De 23-jarige Rasmussen begon in de voetbalacademie van het Deense Odense BK, voordat hij in 2014 de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Schalke 04. Via FC Sankt Pauli tekende Rasmussen in 2017 bij de Noorse topploeg Rosenborg. In Noorwegen speelde Rasmussen onder meer vijf Europese duels. Vervolgens tekende de verdediger bij het Italiaanse Empoli. Na een sterke periode in Italië trok Fiorentina hem aan, waarna Rasmussen op huurbasis het seizoen afmaakte bij Empoli. Het afgelopen half jaar kwam de boomlange verdediger uit voor Erzgebirge Aue, actief in de 2. Bundesliga. Tussendoor speelde Rasmussen de nodige interlands voor de nationale jeugdelftallen van Denemarken.

Rasmussen over zijn overstap: “Na verschillende avonturen de laatste jaren heb ik het gevoel dat ik bij Vitesse op mijn plek ben. Ik wil de verdediging op sleeptouw gaan nemen en een belangrijke rol gaan vervullen in het team. Ik heb bij Rosenborg mogen ruiken aan Europees voetbal. Dat smaakte naar meer en dus is dat hier mijn doel: aan het eind van het seizoen wil ik een Europees ticket op zak hebben met Vitesse.”

Johannes Spors, technisch directeur, vertelt: “We denken dat Jacob goed in onze speelstijl past. Fysiek in de duels, maar ook met spelinzicht en opbouwende kwaliteiten. Ook neemt Jacob al de nodige internationale ervaring met zich mee. Daarnaast zijn goede linksbenige centrale verdedigers schaars. Met zijn komst vergroten we onze mogelijkheden in de verdediging.”

Rasmussen is de tweede aanwinst van dit seizoen en gaat spelen met rugnummer 6. Eerder werd de komst van linksback Maximilian Wittek bekend gemaakt.

image