Vitesse heeft weer beet: Idrissa Touré versterkt geledingen (video)

Idrissa Touré, roepnaam Idi, is de nieuwste versterking van Vitesse. De 22-jarige Duitser kan op diverse posities op het middenveld uit de voeten. Touré komt op huurbasis over van Juventus.

Touré groeide op in Berlijn. De Duitse voetballer met Guineese roots doorliep de jeugdopleiding van Tennis Borussia Berlin voordat hij in 2015 naar RB Leipzig vertrok. In Leipzig maakte hij furore, groeide daar uit tot Duits jeugdinternational en debuteerde in 2016 zelfs in het eerste elftal. Vervolgens maakte Touré de overstap naar de beloftenelftallen van Schalke 04 en Werder Bremen. In seizoen 2018|2019 kwam hij op huurbasis uit voor Juventus O23, dat de optie tot koop in de zomer van 2019 lichtte. Het afgelopen seizoen beleefde Touré een succesvol jaar met Juventus O23, waarmee hij de Coppa Italia won.

image

Touré over zijn nieuwe club: “De eerste indrukken zijn geweldig. Ik word hartelijk ontvangen en heb het gevoel dat Vitesse mij heel graag wil hebben. Op mijn beurt wil ik belangrijk zijn voor de ploeg. Na een goed jaar bij Juventus O23, kijk ik met veel vertrouwen uit naar mijn eerste volledige seizoen in een eerste elftal. Ik denk dat ik de afgelopen jaren, zowel in clubverband als bij nationale jeugdelftallen, nuttige ervaring heb opgedaan om die nu tot uiting te laten komen.”

Johannes Spors, technisch directeur van Vitesse: “Idrissa is een speler die op positieve wijze het verschil kan maken. Hij is ontzettend waardevol voor een team. Idrissa is fysiek sterk, schuwt de duels niet, heeft snelheid, loopvermogen en is daarnaast atletisch. Idrissa past perfect in de manier zoals wij voor ogen hebben om te spelen.”

De middenvelder gaat spelen met rugnummer 27.

Al eerder versterkte Vitesse zich met de verdedigers Jacob Rasmussen en Maxi Wittek. Ook de aanvallers Loïs Openda en Armando Broja zijn komend seizoen Vitessenaar. Daarnaast schoven Daan Huisman, Enzo Cornelisse en Million Manhoef vanuit de Vitesse Voetbal Academie door naar het eerste elftal.