Vitesse kijkt met positief gevoel terug op verloop eerste thuiswedstrijd

Vitesse kijkt vanuit meerdere perspectieven met een positief gevoel terug op de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Los van alle indrukwekkende Airborne-activiteiten en de verdiende 2-0 overwinning, verliep ook de wedstrijdorganisatie naar wens. Na afloop van de wedstrijd is direct kort geëvalueerd door de betrokken partijen, waaronder vertegenwoordigers van de lokale autoriteiten. Iedereen onderstreepte het positieve wedstrijdverloop.

Algemeen directeur Pascal van Wijk laat weten: “Het was onze eerste officiële thuiswedstrijd na de uitbraak van het coronavirus, waarbij wij onze supporters konden verwelkomen. Voor de organisatie was het de afgelopen periode een monsterklus om alles volgens de strikte protocollen te organiseren. Een groot complimenten naar de collega’s en betrokken partijen die hier hard aan hebben gewerkt is absoluut op zijn plaats. Net zoals de supporters en businessclubleden een compliment verdienen. We hebben afgelopen zaterdag met z’n allen laten zien dat we onze verantwoordelijkheid nemen. Dankzij het begrip van iedereen is het wedstrijdbezoek goed verlopen. Natuurlijk zijn er altijd wat kleine puntjes op de i, die we de komende weken gaan bekijken, maar het goede gevoel over het wedstrijdverloop op organisatorisch gebied overheerst.”

Tot slot zegt Van Wijk: “Eerlijk gezegd was het voor ons best spannend. Juist omdat wij zo graag onze supporters blijven verwelkomen bij onze thuiswedstrijden, was afgelopen zaterdag een belangrijk moment om aan te tonen dat het wedstrijdbezoek in coronatijd conform de protocollen georganiseerd kan worden. We zijn erg blij dat we afgelopen zaterdag op alle vlakken een positieve indruk hebben achtergelaten. Om te blijven leren en om alles zo goed en prettig mogelijk te blijven organiseren, is er ook een enquête gestuurd naar onze seizoenkaarthouders. Ook die feedback gaan we meenemen richting de volgende thuiswedstrijd.”

Komend weekend staat een uitwedstrijd tegen Ajax op het programma. Zaterdag 3 oktober wordt er weer gevoetbald in GelreDome. Dan is Heracles Almelo te gast in Arnhem (aanvang 16.30 uur).