Sturing: “Duel tegen Ajax is mooie uitdaging”

Na twee overwinningen op rij vs RKC Waalwijk (0-1) en Sparta Rotterdam (2-0) gaat Vitesse in speelronde drie op bezoek bij Ajax. We blikken met Edward Sturing en Remko Pasveer vooruit op het duel van zaterdag 26 september (21.00 uur) in de Johan Cruijff ArenA. Sturing: “Een mooi duel waarin we ons kunnen meten met de top van Nederland.”

Sturing stond samen met Nicky Hofs en Tim Cornelisse deze hele week voor de groep. Gisteren (donderdag) werd iedereen opnieuw getest. Alle uitslagen bleken negatief waardoor Thomas Letsch samen met zijn stafleden zaterdag weer op de bank plaatsneemt.

Vorige week tegen Sparta Rotterdam zorgden de veranderde omstandigheden er in ieder geval niet voor dat Vitesse averij opliep. “Dat we zo’n aparte week hebben afgesloten met een overwinning is fantastisch”, zegt de clubman. “Die zege geeft ook vertrouwen richting het duel met Ajax. Met zes punten uit twee duels ga je toch anders naar Amsterdam toe. Hoewel Ajax de topfavoriet is voor de titel en het een moeilijke wedstrijd zal worden, is het een mooie uitdaging voor ons”, vindt Sturing. “We zullen onze mogelijkheden krijgen en het belooft een wedstrijd te worden tussen twee voetballende teams.”  

image

Aanvoerder Pasveer is op zijn beurt blij dat Vitesse goed is gestart en bovendien twee keer de nul heeft weten te houden. “Dat is goed voor het zelfvertrouwen. Tegen Ajax zal het een andere wedstrijd worden. Een mooi duel waarin we ons kunnen meten met de top van Nederland.” Ondanks de afwezigheid van hoofdtrainer Thomas Letsch en zijn staf probeert Vitesse het zo goed mogelijk in te vullen, zegt de doelman. “Wij doen gewoon ons ding en spreken met de trainer via de telefoon of via FaceTime. Dat gaat prima. Ik hoop dat we een mooi resultaat kunnen boeken tegen Ajax.”

Vitesse kan komend weekend geen beroep doen op Filip Delaveris, Max Clark en Roy Beerens. Jacob Rasmussen wacht nog op de uitslag van de coronatest.