Letsch: “Lijn van voor de interlandperiode doorzetten”

Nu de interlandperiode achter de rug is, hervat Vitesse de competitie met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Op zondag 18 oktober wordt er om 14.30 uur afgetrapt in het Cars Jeans Stadion. We blikken vooruit met hoofdtrainer Thomas Letsch en aanvaller Loïs Openda.

Tijdens de interlandperiode nam Vitesse wat gas terug, maar werd er uiteraard ook gewoon doorgetraind door de spelers die geen interlandverplichtingen hadden. “We hebben het uiteraard iets rustiger aan gedaan, maar met een kleinere groep vond ik het ook belangrijk om aan de basis te werken”, vertelt Letsch. “Een aantal spelers heeft daarnaast met O21 meegedaan.” In die wedstrijd tegen Alphense Boys O21 vonden Thomas Buitink en Patrick Vroegh overigens het net. “Matus Bero, heeft een knieblessure opgelopen. Dat nieuws is vervelend, de ernst van de blessure weten we nog niet precies. We gaan uit van tenminste enkele weken afwezigheid.”

Voor Loïs Openda was het een interlandperiode met twee gezichten. De international van Jong België schoot tegen Jong Wales (5-0 zege) raak uit een strafschop, maar miste een paar dagen later bij Moldavië (1-0 nederlaag). Een dure misser van de Vitesse-spits, want daardoor zijn de jonge Rode Duivels de koppositie in de groep kwijtgeraakt en moet het alle zeilen bijzetten om zich te plaatsen voor het EK -21 van aankomende zomer. “Zo gaat dat soms in het voetbal”, zegt Openda kalm. “Ik vertrouw erop dat het goed komt en ben nu gefocust op het duel van zondag.”

image

Zowel Letsch als Openda verwacht een lastige wedstrijd. “ADO speelt op een vergelijkbare manier als onze laatste tegenstander Heracles Almelo”, vindt Letsch. “Met een goede structuur en defensief is ADO sterk. Het is belangrijk dat wij de lijn van voor de interlandperiode doorzetten en ons spel blijven spelen. We zullen op een vergelijkbare manier als tegen Heracles Almelo de strijd moeten winnen.” Openda hoopt ook het goede gevoel van de eerste vier Eredivisie-duels mee te nemen. “Ik voel mij goed in dit team en heb vertrouwen. Ik wil zo doorgaan en veel goals maken.” Tegen Heracles Almelo (3-0) maakte Openda zijn eerste Eredivisie-treffer.

Voor het uitduel met ADO Den Haag zijn Danilho Doekhi en Oussama Darfalou nog een twijfelgeval. Doekhi wacht na zijn positieve uitslag van afgelopen week op corona, op de hertest die vrijdag is afgenomen. Daarentegen keren Jacob Rasmussen en Sondre Tronstad weer terug in de selectie.