Vitesse wint in Den Haag door twee goals Broja: 0-2 (video)

Vitesse heeft het uitduel bij ADO Den Haag met 0-2 gewonnen. In het Cars Jeans Stadion omlijste Armando Broja zijn basisdebuut met het scoren van beide goals. De Arnhemmers speelden overigens iets langer dan een helft met tien man, nadat Oussama Tannane vlak voor rust twee keer geel en dus rood kreeg wegens protesteren.

Zonder Danilho Doekhi, Thomas Bruns en Million Manhoef reisde Vitesse zondagmiddag af naar Den Haag. Zij ontbraken vanwege een positieve coronatest. Het betekende de terugkeer van Jacob Rasmussen en Sondre Tronstad in de basisopstelling. Ook Daan Huisman en Broja mochten het vanaf de eerste minuut laten zien. Het was voor beide spelers hun officiële basisdebuut.

image

Vitesse dicteerde in de eerste helft. Het was vijfenveertig minuten lang eenrichtingsverkeer richting het doel van ADO Den Haag-sluitpost Luuk Koopmans. De eerste mogelijkheid kwam op naam van Tannane. Het schot van de Marokkaans internationals trof geen doel. Ook de schoten van Tronstad en Maxi Wittek zorgden voor dreiging, maar niet voor een treffer. Tannane probeerde via vrije trappen gevaarlijk te worden, maar zijn harde schoten misten precisie. Met 28 minuten op de klok kwam de thuisploeg voor het eerst bij het Vitesse-doel. Amar Matic kwam plots oog-in-oog te staan met Remko Pasveer, maar de Arnhemse aanvoerder redde koeltjes.

image

Na ruim een half uur spelen kwam Vitesse op een terechte voorsprong. Tannane legde af op Lois Openda. De inzet van de Belgisch jeugdinternational werd gekeerd, maar Broja was er vlug bij om de rebound tegen de touwen te schieten: 0-1.

image

Voor rust had Vitesse de score kunnen uitbreiden. Wittek stoomde op, combineerde handig met Huisman, maar de doelpoging werd in de kiem gesmoord. In de rebound schoot Eli Dasa voorlangs. Op slag van rust moest Tannane met twee keer geel vertrekken. De spelmaker protesteerde hevig, waardoor scheidsrechter Richard Martens twee keer geel en dus een rode kaart trok.

image

Het betekende dat de ploeg van hoofdtrainer Thomas Letsch de tweede helft met tien man moest spelen. Een moeilijke opgave, maar Vitesse kwam niet in de problemen en verdubbelde in de 71ste minuut zelfs de score. Dasa stuurde Broja met een dieptepass op maat weg. Hij spurtte richting het doel, kapte naar binnen en schoot beheerst raak: 0-2. De Albanees international luisterde zijn basisdebuut op met zijn tweede goal van de middag.

image

ADO Den Haag koos na dat doelpunt voor de aanval, maar het offensief van de thuisploeg leverde weinig op. Invaller Michiel Kramer kopte voorlangs en Jonas Arweiler schoot nog hard op de lat. Vitesse had de zege ook nog wat extra glans kunnen geven, maar pogingen van Oussama Darfalou en Riechedly Bazoer leverden niets op. In de slotfase maakte Filip Delaveris nog zijn officiële basisdebuut voor Vitesse. Ondanks de lastige situatie na rust won Vitesse vrij eenvoudig met 0-2 en staat het na vijf duels in de top van de Eredivisie. 

image

Volgende week speelt Vitesse het topduel, helaas zonder toeschouwers, tegen PSV. De wedstrijd begint zondag 25 oktober om 14.30 uur in GelreDome.