Letsch: "Het zal geen typische Eredivisie-wedstrijd worden"

Vitesse ontvangt in speelronde zes PSV. In GelreDome wordt er op zondag 25 oktober om 14.30 uur afgetrapt. PSV is de koploper met dertien punten uit vijf duels. Vitesse daarentegen bezet de derde plek met twaalf punten en jaagt op de koppositie. We blikken vooruit met hoofdtrainer Thomas Letsch en verdediger Eli Dasa.

In de voorbereiding op het Eredivisie-seizoen speelde Vitesse al tegen PSV in Eindhoven. Toen werd het 1-1. “Je kunt het niet met elkaar vergelijken”, vindt Letsch. “PSV heeft een aantal spelers aan de selectie toegevoegd en speelt dominant voetbal, zoals je ook in de eerste helft kon zien tegen Granada. Het is voor ons een mooie uitdaging om als nummer drie tegen de nummer één te spelen, het zal geen typische Eredivisiewedstrijd worden“, denkt de hoofdtrainer.

Letsch is tevreden met zijn ploeg na vijf wedstrijden. “Resultaat is één ding, de manier hoe je die wedstrijden speelt is een tweede. Ik vind dat we in elke wedstrijd de betere ploeg waren, ook tegen Ajax waren wij de bovenliggende partij. De start van het seizoen is goed, nu is het zaak om deze lijn door te zetten.” De wedstrijd tegen PSV is volgens Letsch de belangrijkste tot nu toe. “PSV heeft veel kwaliteit in de selectie. Onder Roger Schmidt spelen ze met hoge pressie en geven ze weinig ruimte weg. Wij moeten niet de fout maken om PSV te veel kans te geven om ons onder druk te zetten. Daarnaast moeten we zelf ruimtes creëren om tot voetballen te komen.”

image

Ook Dasa verwacht een mooie uitdaging zondag. “Ik ben ervan overtuigd dat wij het PSV moeilijk kunnen maken. We zijn goed bezig, een team die zo vaak de nul houdt draait vaak bovenin mee, dus dat is een goed teken”, vertelt de verdediger. Mogelijk staat hij tegenover landgenoot Eran Zahavi. De spits kwam in de afgelopen transferperiode naar PSV en speelt met Dasa samen in het nationale team van Israël. Ook waren ze ploeggenoten bij Maccabi Tel Aviv. “Dat zal best vreemd zijn, want ik heb nog nooit tegenover Eran gestaan. Maar het voelt ook bijzonder. Ik heb er zin in.”

Voor het duel met PSV mist Vitesse Oussama Tannane wegens een schorsing. Daarnaast zijn Matúš Bero, Million Manhoef en Filip Delaveris niet fit voor de wedstrijd van zondag. Thomas Bruns is nog een twijfelgeval.