Vitesse boekt zege op Fortuna Sittard: 2-0 (video)

Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard winnend afgesloten dankzij doelpunten van Oussama Darfalou en Armando Broja. Door deze overwinning staat Vitesse op 25 punten na tien wedstrijden, de beste seizoenstart ooit voor Vitesse.

Na twee invalbeurten mocht Enzo Cornelisse tegen Fortuna Sittard aantreden in de basiself van trainer Thomas Letsch. Hij verving daarmee Tomás Hájek, die vorige week aan de aftrap verscheen. Riechedly Bazoer was nog geschorst. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er stilgestaan bij het overlijden van voetballegende Diego Maradona.

image

Het eerste gevaar kwam van Vitesse. Oussama Tannane speelde drie man uit en werd bij de vierde neergehaald. De vrije trap schoot hij naast. Fortuna Sittard kwam er met momenten uit. Dit leidde bijna tot een mogelijkheid voor Sebastiaan Polter, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis floot voor buitenspel. Vitesse kreeg vervolgens via Matúš Bero en Broja kansen op de openingstreffer maar Fortuna Sittard goalie Yannick van Osch werd niet aan het werk gezet. 

image

In de tweede helft ging Vitesse opnieuw op zoek naar een treffer. De eerste kans was echter voor Fortuna Sittard via Emil Hansson maar Remko Pasveer stond in de weg. Letsch besloot aanvallender te gaan spelen en wisselde Sondre Tronstad voor Darfalou.

image

In de 72e minuut was daar dan eindelijk de bevrijdende openingstreffer. Uit een corner van Tannane kopte invaller Darfalou raak: 1-0. Nog geen vijf minuten later kreeg Vitesse een levensgrote kans om de score uit te breiden. Danilho Doekhi gaf een splijtende steekpass op Openda die één op één met Van Osch kwam. De doelman was scherp en wist een tweede treffer te voorkomen. 

image

In de 84e minuut was het wel raak, met weer Tannane als aangever. Dit keer gaf hij de voorzet uit een vrije trap. Broja werkte binnen en zette de eindstand op 2-0. Nog nooit haalde Vitesse na tien speelrondes 25 punten.

image

Volgende week zaterdag, 5 december, speelt Vitesse uit tegen PEC Zwolle (21.00 uur). De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 13 december tegen sc Heerenveen (12.15 uur).