Pasveer: “De rug rechten en weer doorgaan”

Vitesse neemt het in speelronde dertien op tegen sc Heerenveen. In het eigen GelreDome wordt er op zondag 13 december om 12.15 uur afgetrapt. De Arnhemmers zijn vastberaden om de nare smaak van de nederlaag in Zwolle weg te spoelen en een nieuwe reeks neer te zetten. We blikken vooruit met hoofdtrainer Thomas Letsch en aanvoerder Remko Pasveer.

Vitesse verloor in het MAC3Park Stadion met 2-1 en liet daarmee de kans op de koppositie liggen. Bovendien kwam er een eind aan een ongeslagen reeks van zeven duels op rij. Toch hoeft men niet in paniek te raken, stelt hoofdtrainer Letsch. “We hebben er uiteraard over gesproken, maar het is slechts één wedstrijd. Natuurlijk is het jammer, maar er is niets ergs gebeurd. Dat hoofdstuk is klaar en nu gaat de focus op de laatste periode tot aan de winterstop”, zegt hij. “We geloven in onszelf en we staan nog altijd tweede. Tot nu hebben we het dus gewoon goed gedaan.”

Pasveer deelt de mening van Letsch, maar geeft toe dat de nederlaag in Zwolle er wel even inhakte. “We baalden er verschrikkelijk van. Maar daarna hebben we twee dagen vrij gehad met het oog op de drukke periode die eraan zit te komen. Toen heeft iedereen er goed over na kunnen denken wat beter kan”, aldus de doelman. “We hebben in Zwolle niet ons niveau gehaald. Dat weet iedereen, maar we moeten nu de rug rechten en weer doorgaan.”

Met sc Heerenveen komt er een tegenstander op bezoek die de laatste vier Eredivisie-duels niet wist te winnen. Al speelden de Friezen vorig weekend wel knap gelijk tegen PSV (2-2), dat in de laatste minuut de gelijkmaker scoorde. “Het was echt een mooi gevecht tussen die twee ploegen”, zag Letsch. “Zo zie je maar weer dat het in de top van de Eredivisie dicht bij elkaar ligt. Er wacht ons dus een mooie uitdaging, daar houd ik wel van.” Bij sc Heerenveen gaat er veel dreiging uit van Henk en Joey Veerman. De Volendammers zorgen voor de nodige goals en assists. Letsch: “De één is een typische spits, waar de ander de regisseur is van de ploeg. Maar we moeten ons niet alleen op hen focussen. Als wij ons spel spelen, krijgen zij de kans niet om uit te blinken.” 

image

Eerder dit seizoen speelde Vitesse al twee keer een vriendschappelijk duel tegen Heerenveen, maar volgens Pasveer zijn die wedstrijden niet te vergelijken met het treffen van zondag. “Daarin speelden beide teams met andere samenstellingen, dus het wordt een andere wedstrijd.” Ook Letsch is dat van mening. “In de eerste wedstrijd was het systeem dat Heerenveen hanteerde heel anders, maar we weten hoe ze spelen. Dat weten ze ook van ons, dus we kunnen elkaar nauwelijks verrassen.” Eli Dasa en Patrick Vroegh zijn twijfelgevallen voor aanstaande zondag. De twee testten vorige week positief op het coronavirus en zijn in afwachting van de hertest. Idrissa Touré ontbreekt sowieso. De middenvelder is voor twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart tegen PEC Zwolle.

* Het duel van zondag is live te zien op FOX Sports 1, deze zender is zonder abonnement beschikbaar bij o.a. KPN (kanaal 14), Ziggo (kanaal 421, voor klanten met minimaal een TV Start- of Standard-abonnement) en T-Mobile (kanaal 150).