Head to Head: Willem II vs Vitesse

Vitesse speelt donderdag 17 december (21.00 uur) een uitduel tegen Willem II in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Dit zijn de feiten en cijfers bij het treffen tussen de Tricolores en de Arnhemmers.

 • Vitesse heeft de laatste vier officiële wedstrijden tegen Willem II gewonnen. De laatste overwinning van Willem II op Vitesse dateert van 11 februari 2017. 
  image
 • Dit seizoen kwamen beide ploegen elkaar al een keer eerder tegen in Tilburg, toen in de Eredivisie. Op 31 oktober werd het 1-3 voor Vitesse. Ché Nunnely (25’) opende de score voor Willem II, maar na een sterke tweede helft won de ploeg van Thomas Letsch verdiend in het Koning Willem Stadion. Loïs Openda (57’), Armando Broja (63’) en Patrick Vroegh (85’) maakten de goals voor Vitesse. 
  image
 • Beide ploegen waren in de vorige ronde eigenlijk gekoppeld aan een amateurclub, maar door het coronavirus bleek het spelen van die wedstrijd niet haalbaar. Willem II en Vitesse bekerden daarom automatisch door, ten koste van DVS’33 en HHC Hardenberg.
  image
 • Vorig seizoen was de kwartfinale het eindstation voor Vitesse, nadat Ajax in GelreDome duidelijk te sterk was: 0-3. Eenmaal wonnen de geel-zwarten de TOTO KNVB Beker, na een onvergetelijke finale tegen AZ (2-0) in 2017. Willem II stond in 2019 nog in de eindstrijd, maar toen was het niet opgewassen tegen Ajax: 4-0.
  image
 • Willem II heeft dit seizoen al vier Eredivisie-wedstrijden verloren op eigen bodem. De Tilburgers hebben in eigen stadion veertien doelpunten tegen gekregen.

  image
 • Van de laatste tien Eredivisie-wedstrijden wist Willem II er maar één te winnen. Tegen VVV-Venlo werd het 2-1.
  image
 • Vangelis Pavlidis is de topscorer van Willem II met vijf doelpunten. Hij tekende ook voor twee assists. Afgelopen zondag maakte hij nog de enige treffer voor de Tilburgers in de nederlaag tegen Sparta (1-3).
  image