Houwen tekent nieuw tweejarig contract

Jeroen Houwen heeft zijn aflopend contract met twee seizoenen verlengd. Daarmee blijft de 24-jarige doelman tot medio 2023 verbonden aan de club.

image

De doelman komt sinds 2012 uit voor Vitesse. De eerste jaren als keeper in de Vitesse Voetbal Academie, om sinds 2014 aan te sluiten bij de A-selectie. Houwen debuteerde eind 2017 in het betaald voetbal. De voormalig jeugdinternational veroverde in de loop van seizoen 2017|2018 een basisplaats. Met een ijzersterke Houwen onder de lat, won het team van destijds interim-hoofdtrainer Edward Sturing de play-offs om Europees voetbal. Tot dusver kwam Houwen in de A-selectie in twaalf officiële duels in actie.

Houwen is blij met de contractverlenging: “Bij Vitesse kan ik mijzelf goed verder ontwikkelen. Natuurlijk is mijn doel om in de toekomst eerste doelman van Vitesse te worden. Op dit moment doet Remko Pasveer het fantastisch. Ik zorg ervoor dat ik elke dag alles geef op de trainingen en er klaar voor ben als ik mijn kans krijg.”

image

Technisch directeur Johannes Spors legt uit: “Jeroen heeft bewezen een hele betrouwbare en stabiele doelman te zijn. Hij werkt hard, haalt een hoog niveau op de trainingen en zorgt er daarmee voor dat hijzelf en de andere doelmannen beter worden. We zijn er blij mee dat we ook op hem kunnen rekenen in de volgende seizoenen.”

Eerder deze week verlengde ook Daan Huisman zijn contract tot medio 2023, met een optie voor nog een seizoen.