Dominik Oroz eerste winterse aanwinst (video)

Dominik Oroz komt per direct over naar Vitesse. De 20-jarige verdediger tekent een 2,5-jarig contract, inclusief een optie voor nog een seizoen. Daarmee verbindt de centrale verdediger zich tot tenminste medio 2023 aan de club.

Oroz werd twintig jaar geleden geboren in Wenen en is zoon van Kroatische ouders. De rechtsbenige centrale verdediger speelde zodoende in de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Kroatië. Oroz speelde onder meer in de jeugdopleiding van Austria Wien en RB Salzburg. Sinds februari 2019 kwam de verdediger uit voor FC Liefering, waar hij ervaring heeft opgedaan in het betaald voetbal.

Oroz kijkt uit naar zijn tijd bij Vitesse: “Ik zie Vitesse als een stap hogerop. Ik hoop mij snel aan te passen aan mijn nieuwe omgeving. Tegelijkertijd moet ik geduld hebben en vechten voor mijn kansen. Vitesse draait een goed seizoen en hopelijk zetten we dat de komende maanden voort.”

image

Technisch directeur Johannes Spors: “Met de komst van Dominik hebben we beide centrale posities in de verdediging dubbel bezet. Daarnaast halen we Dominik voor de toekomst. Hoewel hij direct inzetbaar is, krijgt hij ook de tijd om te wennen aan de club, onze speelstijl en de Nederlandse competitie zodat hij ook in de komende jaren van waarde kan zijn voor de club.”  

Oroz sluit vanaf volgende week aan bij de selectie. Dan volgt ook het eerste interview van Vitesse TV met de kersverse aanwinst.