Letsch: ‘Starten met een goed gevoel’ (video)

Slechts iets meer dan twee weken zit er tussen de laatste wedstrijd van 2020 en de eerste in het nieuwe jaar. Een korte winterstop voor de Eredivisieclubs en dus ook voor de Arnhemmers. Als vierde geklasseerd hervat de ploeg van hoofdtrainer Thomas Letsch zaterdagavond de competitie tegen de nummer twaalf, Heracles Almelo. “Het wordt een even belangrijke als spannende maand die we met een goed gevoel willen starten.”Focus
Op 23 december sloot Vitesse in Alkmaar de eerste helft van het seizoen af. Wat volgde was een relatief korte pauze voor de spelers. “Ja, het was een korte ‘break’, maar wel een noodzakelijke”, aldus Letsch vrijdag voor de laatste training. “Van een echte voorbereiding konden we niet spreken aangezien we ons al snel focusten op de uitwedstrijd tegen Heracles. Met een drukke en belangrijke maand voor de boeg is het ons alles aan gelegen met een goed gevoel te starten. We zijn er in ieder klaar voor.”

Ook middenvelder Thomas Bruns is klaar voor de hervatting van de competitie. Hij heeft er vooral veel zin in: “Dit is wat je als voetballer het liefst wilt. Weinig trainen en veel spelen. We zijn het niet gewend in Nederland, maar in een land als Engeland is het heel gewoon. Daar hebben clubs wel negen wedstrijden moeten spelen in de maand december.”

image

Speciaal
Met Heracles Almelo treft Bruns de club waar hij ruim zes seizoenen heeft gespeeld. Logisch dat het een speciaal duel blijft. “Ik ken nog steeds diverse spelers bij Heracles en mensen rondom de club. Als je er zo lang hebt gespeeld, blijft het natuurlijk speciaal. Maar meer is het als speler van Vitesse niet. Wij willen beginnen met een overwinning, ongeacht wie de tegenstander is.” Na de rustdagen rond de Kerstdagen tot aan Oud & Nieuw stond de selectie op zaterdag 2 januari alweer op het veld. Met een nagenoeg volledige groep kon er getraind worden. “We moeten zaterdag alleen Sondre Tronstad missen. Verder kunnen we over iedereen beschikken. Dat is in deze fase extra belangrijk. We hebben altijd de volledige selectie nodig, maar met veel wedstrijden in een korte periode achter elkaar, is een brede selectie van groot belang.”

Serie
Tegenstander Heracles Almelo zal de wedstrijd tegen Vitesse met vertrouwen tegemoet zien. Ook al werd het eerste duel in GelreDome met 3-0 verloren, de ploeg van trainer Frank Wormuth sloot zijn laatste twee wedstrijden in 2020 af met een zege. Zowel in Heerenveen als in Groningen werd gewonnen. De laatste wedstrijd in eigen huis werd wel verloren. “De speelwijze van Heracles is thuis en uit wel anders. Desondanks is het knap dat ze beide uitduels wisten te winnen. Het geeft aan dat een lastig duel gaat worden”, besluit Letsch.    

Heracles Almelo en Vitesse trappen zaterdagavond 9 januari om 20.00 uur af. Het duel is live te zien op ESPN, kanaal 3.