Wedstrijd tegen FC Utrecht in teken van KWF

In speelronde 16 van de Eredivisie neemt Vitesse het op tegen FC Utrecht. Deze wedstrijd staat traditiegetrouw in het teken van Mister Vitesse, Theo Bos, én KWF Kankerbestrijding. De zogenoemde Nummer 4-wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 12 januari 2021 om 18.45 uur.

Theo Bos
De Nummer 4-wedstrijd is opgedragen aan clubicoon Theo Bos. Hij overleed in 2013 op veel te vroege leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Theo Bos heeft van 1983 tot 1998 voor Vitesse gespeeld en droeg met trots rugnummer 4.

Vitesse en KWF Kankerbestrijding
Sinds 2012 zijn Vitesse en KWF Kankerbestrijding maatschappelijk partners. Samen zetten zij zich jaarlijks in om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding, in het speciaal voor wetenschappelijk onderzoek naar alvleesklierkanker. Dit jaar gaat het ingezamelde geld naar het onderzoek 'Alvleesklierkanker: voorspellen wie baat heeft bij chemotherapie'

Hoofdsponsor Waterontharder steunt KWF
Tijdens de Nummer 4-wedstrijd wordt er gespeeld in unieke wedstrijdshirts. Hoofdsponsor Waterontharder.com, maakt haar plaats op het wedstrijdshirt speciaal vrij voor het logo van KWF Kankerbestrijding. Julio Rosier, directeur Waterontharder.com: “We hebben geen seconde getwijfeld om onze plaats op het shirt af te staan. We omarmen de samenwerking die Vitesse met KWF Kankerbestrijding heeft. Kanker is een vreselijke ziekte en als we er, door middel van dit gebaar, ook maar een klein beetje aan kunnen bijdragen om deze ziekte de wereld uit te krijgen, dan doen we dat graag.”

Veiling
De unieke wedstrijdshirts van zowel basisspelers als reservespelers worden geveild via Match Worn Shirt. De veiling start tijdens de aftrap van de wedstrijd (dinsdag 12 januari, 18.45 uur) en sluit op dinsdag 19 januari om 21.00 uur. De totale opbrengst komt ten goede aan het wetenschappelijke onderzoek naar alvleesklierkanker.

Doneren
Door de huidige corona-maatregelen wordt er op dit moment gespeeld in lege stadions. Als gevolg hiervan kan er geen fysieke collecte plaatsvinden. Ondanks dat zet Vitesse zich in om zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding.

Vitesse steunt het KWF, jij ook? Klik hier en steun met een bedrag naar keuze het KWF Kankerfonds. Doneren kan tot uiterlijk woensdag 20 januari.

Over KWF Kankerbestrijding
KWF Kankerbestrijding bestrijdt al sinds 1949 de verschrikkelijke ziekte, kanker. In de afgelopen 71 jaar is er gelukkig veel veranderd. Kanker is steeds beter te genezen. Echter krijgen er ondertussen steeds meer mensen mee te maken. Kanker beschadigt niet alleen je lichaam maar ook je mentale gezondheid. Evenals die van je naaste. Het KWF werkt aan levens-veranderd onderzoek, zorgt ervoor dat dure geneesmiddelen voor iedereen bereikbaar worden en dat patiënten sneller baat hebben bij onderzoek.

image