Vitesse start het jaar met een overwinning (video)

In de eerste speelronde van 2021 heeft Vitesse een 0-2 zege geboekt op Heracles Almelo. Man of the match was Matus Bero. De middenvelder zag voor rust zijn schot via het been van Robin Propper het doel in gaan. In de tweede helft besliste hij de wedstrijd met zijn tweede treffer.


Vitesse hervatte de competitie na de winterstop met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De equipe van hoofdtrainer Thomas Letsch moest aantreden zonder de geblesseerde Sondre Tronstad. Op zijn plaats maakte oud-Heraclied Thomas Bruns zijn opwachting op het middenveld.

image

In de openingsfase deelden beide ploegen wat speldenprikken uit via afstandsschoten. Aan de zijde van de thuisploeg zorgden schoten van Silvester van der Water en Rai Vloet ervoor dat Remko Pasveer aan de bak moest. Oussama Tannane, net als Bruns en Pasveer ook oud-Heraclied, nam tweemaal het Heracles Almelo-doel onder vuur.

image

Vitesse kwam beter in de wedstrijd en beloonde zichzelf in de 38ste minuut met de 0-1. Bero haalde uit vanaf de rand van het zestienmetergebied. De bal werd onderweg licht getoucheerd en vond het net: 0-1.

image

In de tweede helft was het zo nu en dan dringen voor het doel van aanvoerder Pasveer, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Andersom lukte het Vitesse niet om het duel te beslissen, waardoor het lang spannend bleef in het ijzig koude Almelo. Een kwartier voor tijd was Bero dichtbij de beslissing, maar zijn poging ging rakelings naast. Niet veel later was het wel raak. De Slowaak rondde perfect af en besliste daarmee de wedstrijd: 0-2.

image

Dinsdag 12 januari speelt Vitesse alweer de volgende competitiewedstrijd. Dan komt FC Utrecht op bezoek in GelreDome (aanvang 18.45 uur).