Letsch: ‘Progressie blijven boeken’ (video)

Vitesse bewees zichzelf afgelopen weekend een goede dienst, door de eerste wedstrijd na de winterstop met 0-2 te winnen op bezoek bij Heracles Almelo. Drie dagen later is FC Utrecht de volgende tegenstander, in het eerste thuisduel van 2021. Hoofdtrainer Thomas Letsch kijkt strijdbaar vooruit: ‘We moeten progressie blijven boeken en onszelf uitdagen om de lat, weliswaar stap voor stap, steeds hoger te leggen.’

Teamprestatie
Matus Bero was in Almelo met twee treffers de grote man. Daarnaast werd de achtste cleansheet van het seizoen (zeven keer in de Eredivisie, een keer in de TOTO KNVB Beker) genoteerd. Hoofdtrainer Thomas Letsch keek met genoegen terug op de gewonnen wedstrijd: “Ik ben blij voor Matus dat hij twee keer scoorde. Maar nog belangrijker is de teamoverwinning. Iedereen heeft zijn bijdrage geleverd aan deze overwinning. Natuurlijk staan de aanvallers vaker in de spotlights, maar opnieuw behaalden we een cleansheet. En ook over de jonge spelers die invielen (Thomas Buitink, Patrick Vroegh, Daan Huisman, red.) ben ik zeer tevreden. Zij hebben een enorme vechtlust getoond. Kortom, het was echt een teamprestatie.”

Volop vertrouwen
Al te veel tijd om terug te kijken is er niet. Drie dagen na de eerste driepunter in 2021, komt FC Utrecht op bezoek in GelreDome. Verdediger Jacob Rasmussen heeft zich verdiept in de aankomende tegenstander: “De afgelopen jaren waren het telkens boeiende duels en gaven beide ploegen niet veel toe. Wij moeten altijd 100% geven. Alleen dan komen we tot goede prestaties. We hebben een goede groep en we hebben volop vertrouwen.”

image

Progressie blijven boeken
Ook Letsch kijkt liever vooruit. Daarbij ziet de hoofdtrainer dat er volop ruimte is voor verbetering. “Het was tegen Heracles misschien niet onze beste wedstrijd, maar het is altijd prettig om de competitie te herstarten met een overwinning. Nu kijken we uit naar onze volgende stappen. We moeten progressie blijven boeken en onszelf uitdagen om de lat, weliswaar stap voor stap, steeds hoger te leggen”, aldus de oefenmeester. FC Utrecht komt als nummer tien van de Eredivisie naar Arnhem. Toch heeft de ploeg uit de Domstad pas drie wedstrijden verloren. “Ze hebben vaak gelijkgespeeld en zijn regelmatig met een doelpunt in de slotfase langszij gekomen”, weet Letsch. “Het laat zien dat FC Utrecht geloof heeft in een resultaat tot het laatste fluitsignaal. Het betekent ook dat wij, als wij die mogelijkheden krijgen, het duel zo snel mogelijk in het slot moeten gooien”, besluit de 52-jarige hoofdtrainer.

Afwezigen
Vitesse moet het dinsdagavond stellen zonder Sondre Tronstad en Enrico Hernandez. De Noorse middenvelder is op de weg terug van een bovenbeenblessure. Hernandez liep tijdens de training een enkelblessure op.