Vitesse boekt belangrijke zege op FC Utrecht: 1-0 (video)

Vitesse boekte vanavond een belangrijke zege op FC Utrecht. Dankzij het doelpunt van Danilho Doekhi pakten de Arnhemmers drie punten in GelreDome. Hierdoor staat Vitesse, voor even, op de tweede plek met net zoveel punten als koploper Ajax.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van FC Utrecht. Na een corner van Adam Maher kopte aanvoerder Willem Janssen naast. Even later testte Oussama Tannane de scherpheid van FC Utrecht-keeper Eric Oelschlägel via een vrije trap in de korte hoek, maar de goalie wist zijn inzet te keren.

image

In de 11e minuut leek Vitesse op voorsprong te komen via Oussama Darfalou. De Algerijnse spits kreeg de bal voor zijn voeten en de spits twijfelde niet. Dat deed de VAR wel. Na een check werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

image

Even later was het wel raak. Na een harde voorzet van Eli Dasa kon Doekhi de bal in het doel lopen: 1-0. Hij maakte daarmee zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

image

In het begin van de tweede helft waren de Arnhemmers dominant en bepaalden zij het spel. Dit leidde tot een kans voor Tannane, die een keihard schot richting de kruising afvuurde. Doelman Oelschlägel zat in de weg.

image

In de fase die volgde werd FC Utrecht steeds gevaarlijker en kreeg het in een paar minuten tijd meer kansen dan in de hele eerst helft. Eerst werd een schot van Gyrano Kerk gekeerd door Remko Pasveer. Kort daarna kreeg Kerk een grote kans om te scoren maar de aanvaller raakte de bal compleet verkeerd. In een spannende slotfase die volgde, lukte het de Arnhemmers om de overwinning over de streep te trekken.

image

Zaterdag 16 januari staat alweer de volgende Eredivisie-wedstrijd op het programma. Dan gaat Vitesse op bezoek bij FC Emmen (16.30 uur). De eerstvolgende thuiswedstrijd is het TOTO KNVB Bekerduel drie dagen later. ADO Den Haag is dan de uitdager in GelreDome (18.45 uur).