Waakzaam, maar vol vertrouwen naar Emmen (video)

Na twee opeenvolgende zeges in het nieuwe jaar is het zaterdag tijd voor de derde van in totaal zes competitiewedstrijden in de maand januari. Naast een druk programma aan het begin van 2021, is het bovendien nog altijd dringen geblazen bovenin de Eredivisie. ‘Je mag spreken van een perfecte start en dat geeft vertrouwen’, aldus Letsch vooruitblikkend op het duel tegen de Drentse formatie.

Minimale verschillen in Eredivisie
De verschillen zijn nog steeds minimaal in de Eredivisie. Met een geringe achterstand van maar 3 punten op koploper Ajax staan de Arnhemmers op een prachtige derde positie. De tweede ‘maar’ weegt zwaarder. De eerstvolgende wedstrijd in Emmen (aftrap 16.30 uur) betekent de zeventiende van het seizoen. Oftewel, dan is het seizoen pas halverwege. Echter, de maximale score in de tweede helft van het seizoen dusver en tweemaal een ‘clean sheet’ zorgt voor vertrouwen binnen de Arnhemse selectie. Om de goede reeks voort te kunnen zetten geeft Letsch nogmaals het belang aan van een brede selectie. “Onze manier van spelen vergt energie. Dat proberen we zo lang mogelijk vol te houden in een wedstrijd, maar soms moet je de pressing loslaten en meer op balbezit spelen. Even de controle bewaren. Maar we hebben een brede selectie en daar moet je dan ook gebruik van maken.”

Niet onderschatten
Met FC Emmen treft de ploeg van Thomas Letsch een tegenstander in zwaar weer. De ploeg snakt naar een zege om niet verder achterop te raken. “Het klopt dat zij het moeilijk hebben. Dat is ook meteen het gevaar. Ze willen graag een serie starten, maar bovenal hun eerste overwinning behalen. Welke tegenstander het ook is, respect moet je altijd hebben en zeker niet onderschatten. Wij moeten honderd procent geven, week in week uit. Daar begint het mee.”

image

Over vertrouwen gesproken. Rechterverdediger Eli Dasa is sterk uit de korte winterpauze gekomen. De Israëliër maakt verdedigend een solide indruk en draagt aanvallend ook zijn steentje bij. Hij staat inmiddels op 4 assists, maar wacht nog wel op zijn eerste treffer voor Vitesse. Of hij daar mee bezig is? “Nee, niet echt. Natuurlijk hoop ik zo snel mogelijk, maar het is geen doel op zich. Ik was tegen Utrecht wel heel blij voor Danilho. Hij is heel goed bezig en verdiende het om een doelpunt te maken. Geen doelpunten tegen krijgen vind ik veel belangrijker. Als we iets willen bereiken dit seizoen, zijn dat belangrijke factoren.”

Afwezigen
De tegen FC Utrecht gewisselde Bazoer is zaterdag gewoon inzetbaar. Hamstringklachten zorgde voor zijn wissel in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd. "Sondre Tronst, maar de wedstrijd van zaterdag komt voor hem nog te vroepelen op kunstgras, zaterdag bij de groep zit”, aldus Letsch.