Vitesse strijdt tegen ADO Den Haag om plek bij laatste acht (video)

In de achtste finales van het TOTO KNVB Bekertoernooi strijdt Vitesse dinsdagavond (aanvang 18.45 uur) om een plek bij de laatste acht. Tegenstander in dat duel is ADO Den Haag.

Bekervoetbal altijd speciaal
Doel voor beide teams is plaatsing voor de kwartfinales van het landelijke bekertoernooi. Maxi Wittek is er na de 4-1 zege in Emmen klaar voor. “Natuurlijk, we willen de beker winnen. Het gevoel is wel anders dan in een ‘normaal’ seizoen. Er zijn helaas geen supporters en daardoor lijken de wedstrijden allemaal op elkaar. Toch heeft een bekerduel zijn eigen regels en wetten. Dat zijn altijd losstaande wedstrijden. Het is ons er alles aan gelegen deze wedstrijd na negentig minuten te beslissen en ons te plaatsen voor de volgende ronde.”

ADO Den Haag
Ook de linkerverdediger volgde zaterdagavond het scoreverloop van de wedstrijd van ADO tegen AZ. “Jammer voor ons natuurlijk dat AZ in de slotfase de wint nog pakte. Als je ziet hoe lastig zij het hadden zijn wij gewaarschuwd. Het klassement zegt niet altijd alles en al helemaal niet in een bekerwedstrijd”, aldus Wittek.

Trainer Thomas Letsch, die tegen ADO in principe over een nagenoeg fitte selectie kan beschikken, kan dit beamen. “Ik vond dat ADO Den Haag een punt verdiende tegen AZ. De eerdere twee wedstrijden tegen ADO (2-2 in oefenduel en 2-0 winst in competitie) zeggen mij niks meer. De ploeg heeft een andere trainer en hanteert een andere speelwijze. Wij moeten zorgen dat we er klaar voor zijn. Winnen en daarmee de volgende ronde behalen is dinsdagavond ons enige doel.”

image

Druk programma
Afgelopen zaterdag won Vitesse haar twaalfde competitiewedstrijd, dinsdagavond staat het bekerduel op het programma en aankomende zaterdag komt het uitstekend presterende FC Groningen alweer op bezoek. Letsch over het drukke programma: “Het zit kort op elkaar en daar moeten we goed mee omgaan. We gaan vandaag dan ook niet heel lang op het veld staan. Het fysieke aspect is van groot belang in deze periode. Daarom begonnen we zaterdag ook met twee andere spitsen. Zowel Buitink als Broja kwam tot scoren. Dat heeft dus goed uitgepakt. We gaan nu weer kijken hoe het met de fitheid van de spitsen staat voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag.”