Vitesse boekt vijfde overwinning in 2021 (video)

Vitesse heeft vanavond met 1-0 gewonnen van FC Groningen dankzij een doelpunt van Riechedly Bazoer. Hoewel de ploeg van Thomas Letsch het overwicht had in de wedstrijd bleef het tot het einde spannend. Het was de vijfde zege op rij voor de Arnhemmers, die dankzij deze overwinning op 41 punten komen.


Bij de aftrap verscheen Armando Broja in plaats van Oussama Darfalou. Daarnaast zat de nieuwe aanwinst Noah Ohio voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Vitesse bepaalde in de openingsfase het spel. Dit leidde in de 8e minuut tot een kans waarbij Oussama Tannane kon uithalen. Zijn inzet belandde via de Groningse verdediging in het zijnet.

image

Vitesse leek hierna een aantal keer gevaarlijk te kunnen worden, maar de eindpass kwam telkens niet aan. Vervolgens kreeg Vitesse een kans via Matúš Bero. Loïs Openda legde de bal terug met het hoofd op Bero die kon schieten maar de middenvelder raakte de bal niet optimaal.

image

In de 36e minuut was het wel raak voor Vitesse. Tannane haalde uit maar zijn schot werd geblokt. Daardoor viel de bal voor de voeten van Bazoer. De nummer tien twijfelde niet en schoot de bal via de onderkant van de lat in het doel: 1-0.

image

Vlak na rust kreeg de ploeg van Thomas Letsch de uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen. Openda onderschepte de bal en kon doorstomen op het Gronings doel. De Belg legde breed op Broja maar die bal kwam niet aan en zo was de kans verkeken. Ook daarna kregen de geel-zwarten meerdere kansen om de wedstrijd te beslissen, maar lieten ze het na om die kansen af te maken. Eerst brak Tannane door de verdediging van FC Groningen. Hij legde de bal af voor het doel maar daar stond niemand om af te ronden. Vervolgens gaf Openda een steekpass op Eli Dasa maar die kon net niet bij de bal. Daarna probeerde Tannane het in één keer. Hij draaide de afvallende bal mooi op doel maar keeper Sergio Padt kon de bal over het doel tikken.

image

Maar ook FC Groningen voerde de druk op en werd steeds gevaarlijker met kansen voor El Messaoudi uit een kopbal en een gevaarlijke voorzet van Gabriel Gudmundsson die voorlangs ging. Een kwartier voor tijd kreeg Vitesse de volgende grote kans. Bazoer dook op voor het doel van FC Groningen, maar zijn inzet kwam niet langs Padt. Het regende werkelijk kansen in GelreDome. In de 84e minuut stuurde Tannane Bero weg. De Slowaak kwam oog in oog te staan met Padt maar de afronding was niet overtuigend genoeg. FC Groningen kwam in de blessuretijd nog bijna langszij, toen doelman Padt mee naar voren ging en de bal richting het doel kopte. De bal werd echter weggewerkt en zo bleven de drie punten toch in Arnhem.

image

Woensdag 27 januari staat het volgende Eredivisie-duel op het programma. Vitesse gaat dan op bezoek bij VVV-Venlo (aanvang 20.00 uur). De eerstvolgende thuiswedstrijd is die van zaterdag 30 januari tegen RKC Waalwijk (aanvang 21.00 uur).