Voetbalclinics Vitesse Betrokken worden voortgezet tijdens lockdown

Helaas is de lockdown verlengd tot 9 februari en komen kinderen en jongeren hierdoor langer thuis te zitten. Om verveling onder de jeugd tegen te gaan en beweging in de wijken te stimuleren, heeft Vitesse Betrokken besloten om de voetbalclinics voort te zetten zolang de lockdown duurt.

De opkomst bij de activiteiten ligt hoog; er is meer dan ooit behoefte aan een uitlaatklep bij zowel kinderen als jongeren. De stichting ontvangt veel positieve reacties van de kinderen en begeleiders. In de afgelopen weken zijn er meer dan 200 kinderen op de activiteiten afgekomen in de wijken Geitenkamp, Presikhaaf en Malburgen. Met veel enthousiasme staan zij elke dinsdag van 14:00 tot 16:00 op de Krajicek Playground en de Cruijff Courts.

Ook jongeren maken graag gebruik van het beweegmoment: meer dan vijftig hebben deelgenomen aan de activiteiten op de donderdag. Sinds kort is ook een voetbalclinic in Klarendal gestart, waar zestien jongeren op afkwamen. Uit de reacties blijkt dat ze het fijn vinden dat ze kunnen sporten in deze periode. Het ‘vakantiegevoel’ is inmiddels afgelopen en de regelmaat van een vast beweegmoment en een voetbalclinic wordt gewaardeerd.

De hoge aantallen en de positieve reacties zijn ook te danken aan de samenwerkingspartners in de wijk van Vitesse Betrokken. Zowel de ondersteuning bij activiteiten als het verspreiden van de flyers hebben bijgedragen aan de succesvolle voetbalactiviteiten van afgelopen periode.