Afgelasting Vitesse Hattrick speelrondes 2 en 3

Vitesse Betrokken heeft een negatief advies van NOC*NSF ontvangen over het organiseren van speelronden twee en drie van Vitesse Hattrick. Vanwege het advies en de huidige RIVM-maatregelen heeft de stichting geen andere keuze dan de desbetreffende Vitesse Hattrick speelrondes af te gelasten.

Gezien de tijdsplanning van het resterende seizoen is met samenwerkingspartner Sportbedrijf Arnhem besloten speelrondes twee en drie te laten vervallen. Wanneer er eventueel nog speelrondes georganiseerd kunnen worden in seizoen 2020/2021, zullen deze speelrondes als losstaand gerekend worden. De uiteindelijke winnaar wordt dan bepaald door de punten van de resterende speelrondes vier, vijf en zes en de buurtbijdrage bij elkaar op te tellen.

Volgens NOC*NSF is het grootste bezwaar voor het organiseren van speelrondes tussen zeven verschillende wijken dat er kruisbestuiving zal plaatsvinden tussen kinderen uit de verschillende wijken. Daarnaast zal ook het vervoer van de kinderen zorgen voor problemen.  Met deze gedachte kunnen eventuele andere ideeën om met wijken tegen elkaar te spelen helaas niet uitgevoerd worden.

Gelukkig mogen de trainingen in de wijk wel doorgaan, mits er buiten getraind wordt. Op deze manier hoopt Vitesse Betrokken dat de deelnemende kinderen alsnog wekelijks vooruitgang kunnen boeken en lekker blijven sporten. In 2021 hoopt de stichting samen met Sportbedrijf Arnhem alternatieven aan te bieden voor de deelnemende kinderen om naar toe te werken.