Leo van der Vliet benoemd tot Zilveren Vitessenaar

Na meer dan 24 jaar betrokkenheid is Leo van der Vliet tijdens zijn laatste wedstrijd in dienst van Vitesse benoemd tot Zilveren Vitessenaar. Voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo werd hij met de onderscheiding verrast door Gouden Vitessenaar Jan Snellenburg.

Van der Vliet kent een lange historie als Vitessenaar. Eerst als supporter en vanaf 1997 als steward bij wedstrijden van Vitesse. Drie jaar later werd hij projectvrijwilliger bij het supportersproject Rijnside. In 2009 kwam hij in dienst als manager Wedstrijdorganisatie en Veiligheidszaken bij Vitesse en manager van Event Security Arnhem. Van der Vliet staat bekend om zijn betrokken- en bevlogenheid. Hij is gepassioneerd over zijn vak en over de club. Van der Vliet toonde altijd persoonlijke interesse in zijn collega’s en externe contactpersonen. Dat hij zich volop heeft ingezet voor collega’s blijkt wel uit het feit dat hij jarenlang een gedreven voorzitter is geweest van de Ondernemingsraad. Tevens had hij ook enkele jaren de leiding over Vitesse Betrokken, de maatschappelijke stichting van de club. Van der Vliet was een steunpilaar in de organisatie, waar men op kon bouwen. Daarnaast schakelde hij tussen talloze personen en instanties. Van supporters tot de lokale autoriteiten en van de KNVB tot de UEFA. Overal had hij zijn ingangen en benutte deze ook in dienst van de club.  

Gezien de aard van zijn werkzaamheden moest Van der Vliet zo nu en dan, onder een deel van de achterban, impopulaire maatregelen nemen. Ook bij die lastige beslissingen, wat hem aan het hart ging, had Van der Vliet altijd het beste voor met de club en de veiligheid van alle bezoekers.

In de afgelopen jaren zijn veel wedstrijdomlijstende zaken verbeterd en staat een servicegerichte houding hoog in het vaandel. Zo kunnen seizoenkaarthouders bij topwedstrijden gebruik maken van een fast lane bij de tourniquets. En dankzij inspanningen van diverse instanties worden steeds meer wedstrijden in categorie A ingedeeld, wat inhoudt dat er vrije verkoop geldt voor Vitesse-supporters. De pilot Slim Toezicht draagt in brede zin van het woord bij aan een aangenaam en veilig wedstrijdbezoek. En het Engelse uitvak in GelreDome, zonder lexaanwand, is een goed voorbeeld van de gastvrije en servicegerichte houding die Vitesse als club wilt uitstralen en uitdragen.

Vitesse bedankt Leo van der Vliet voor zijn jarenlange trouwe, betrokken en gepassioneerde dienst en wenst hem succes bij de Rijksbeveiligingsorganisatie. Met een geel-swert hart en met boordevol waardevolle herinneringen sluit Van der Vliet een hoofdstuk af, maar blijft hij onherroepelijk als supporter verbonden aan onze club.