Beker D-day in GelreDome (video)

Dinsdagavond 2 maart is het zover. Dan strijden Vitesse en VVV-Venlo om een plek in de finale van de TOTO KNVB Beker. Wie neemt het op 18 april op tegen de winnaar uit de tweede halve finale tussen Ajax en sc Heerenveen? “Dit is geen normale wedstrijd”, aldus hoofdtrainer Thomas Letsch voor de afsluitende training in GelreDome.

Na een ‘bye’ tegen de amateurs van HHC, een 2-0 overwinning in Tilburg op Willem II, een thuiszege op ADO Den Haag (2-1) en een late overwinning op Excelsior (0-1) staat bekerwedstrijd nummer vier volledig in het teken van een plek in de finale. “Motivatie, daar gaat het om”, gaf Thomas Letsch maandag aan. “Dit is geen normale wedstrijd. We hebben de kans om voor de derde keer in dertig jaar de bekerfinale te bereiken. De spelersgroep ervaart dat ook zo. Ze voelen dat het een speciaal duel is en enorm belangrijk voor de club.”

image
Armando Broja maandag voor de laatste training

Ook Armando Broja kijkt uit naar de wedstrijd. De spits was zaterdag verantwoordelijk voor een assist (1-0) en een doelpunt (4-1). “Het doelpunt gaf mij een goed gevoel. Ik was ook blij dat Lois scoorde. Als spits wil je scoren en dat geeft je zelfvertrouwen. Dat hebben we zaterdag gedaan en dat willen we dinsdag weer doen. Het belangrijkste was natuurlijk de winst en de drie punten. Daarnaast hebben we een signaal afgegeven dat GelreDome van ons is en wij in Arnhem de baas willen zijn.”

image
Armando Broja na zijn doelpunt tegen VVV- Venlo 

Net als in de competitiewedstrijd kan Thomas Letsch, die het als een voordeel ziet om in korte tijd tegen dezelfde tegenstander te spelen, beschikken over een volledige groep. “We kunnen de tegenstander nog beter analyseren en zaken aanpassen waar nodig om het dinsdag nog beter te doen. De inzet is hoog en daar moeten we alles voor over hebben in deze wedstrijd.” 

image
Matus Bero en Sondre Tronstad met VVV-middenvelder Meritan Shabani

De bekerwedstrijd begint dinsdag 2 maart om 21.00 uur en staat in GelreDome onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

image
Lois Openda na zijn winnende treffer in de slotfase van het duel vs Excelsior