Vitesse plaatst zich voor finale TOTO KNVB Beker (video)

Vitesse heeft dinsdagavond ten koste van VVV-Venlo de finale bereikt van het TOTO KNVB bekertoernooi. In een bloedstollende wedstrijd waren het Armando Broja en Oussama Tannane die scoorden.

Afgelopen zaterdag stonden Vitesse en VVV-Venlo ook al tegenover elkaar in competitieverband. Toen wonnen de Arnhemmers met 4-1. Eerder dit seizoen won VVV-Venlo met dezelfde score. Bij beide ploegen waren er geen wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van de vorige wedstrijd.

image

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Vitesse. Riechedly Bazoer dook op voor het doel van VVV-Venlo en legde af op Broja. De inzet van de spits was echter niet genoeg om keeper Thorsten Kirschbaum aan het werk te zetten. Slechts enkele minuten later probeerde Matúš Bero het uit de draai, maar zijn schot werd aangeraakt en belande in het zijnet.

image

In de 24eminuut kreeg Vitesse de volgende kans. Een voorzet van Eli Dasa leek perfect voor de voeten van Loïs Openda te vallen maar de nummer zeven was niet op tijd bij de bal. Vitesse was de bovenliggende partij met meer balbezit en meer kansen waar VVV-Venlo loerde op een snelle uitbraak. De kleedkamers werden opgezocht zonder doelpunten.

image

In de tweede helft begon Vitesse meteen dreigend. Openda gebruikte zijn snelheid aan de linkerkant maar zijn inzet werd onderschept door Kirschbaum. Na 50 minuten spelen brak Georgios Giakoumakis door op het doel van Arnhem met Bazoer in de achtervolging. Na wat kappen en draaien schoot de Griek de bal net voorlangs.

image

Een kwartier voor tijd werd de ban gebroken. Tannane verzorgde een mooie voorzet vanaf links en Broja kopte de openingstreffer binnen in de verre hoek: 1-0. Bero leek met nog tien minuten op de klok de score te verdubbelen, na een steekbal van Tannane, maar de middenvelder schoof de bal naast het doel van Kirschbaum.

image

In de 84eminuut verdubbelde Vitesse toch de voorsprong. Tannane dribbelde in vanaf links, zocht naar zijn linkerbeen en via een schitterende zwabberbal in de verre kruising besliste hij de wedstrijd: 2-0.

Door deze overwinning plaatst Vitesse zich voor de tweede bekerfinale in 30 jaar tijd en de vijfde in de clubgeschiedenis. In 2017 werd de finale gewonnen van AZ met 2-0.

Morgen wordt bepaald wie de tegenstander zal zijn in de finale. Om 21.00 uur trappen sc Heerenveen en Ajax af voor de andere halve finale van de TOTO KNVB Beker.