Vitesse GOALS start op Arnhemse scholen

Afgelopen week is het programma Vitesse GOALS gestart op de Margarethaschool in Malburgen. Eerder dit jaar is het gezondheidsprogramma van start gegaan op de basisscholen Pieter de Jong 1 en Pieter de Jong 2 uit de Arnhemse wijk Rijkerswoerd.

Gezien de huidige situatie waarin we zitten heeft Vitesse Betrokken een aantal aanpassingen moeten doorvoeren. Zo wordt in kleinere groepen gesport, wordt er rekening gehouden met de cohortering op de scholen en vinden alle beweeglessen buiten plaats. Toch wordt het programma positief ontvangen door docenten en deelnemers! Door de kleinere groepen kan extra gefocust worden op de deelnemers die het nodig hebben. De deelnemers gaan wekelijks aan de slag met bewustwording van een gezondere leefstijl.

Ook dit jaar werken de kinderen in de Vitesse GOALS boekjes en wordt de praktijk gekoppeld aan de theorie die voorafgaand behandeld wordt. Nieuw dit jaar is dat elke school een ambassadeur krijgt: een speler uit de selectie van Vitesse. De spelers sprekers videoboodschappen in voor de scholen en moedigen de deelnemers aan. Aan het einde van het programma zal er een online persconferentie gehouden worden. Kinderen mogen dan al hun vragen over een gezonde leefstijl stellen aan de Vitesse-speler. We hopen snel weer de gymzalen in te mogen, maar tot die tijd blijven we lekker buiten werken aan een gezonde leefstijl!