Head to head: FC Twente vs Vitesse

In speelronde 28 speelt Vitesse de uitwedstrijd tegen FC Twente. Zaterdag 3 april beginnen beide ploegen om 20.00 aan het duel in De Grolsch Veste. Hier zijn de statistieken en feiten van deze wedstrijd.

Vitesse won de meest recente confrontatie in de Eredivisie in De Grolsch Veste. Op 14 december 2019 wonnen de Arnhemmers dankzij goals van Bryan Linssen (51', 72') en Nouha Dicko (61') met 3-0. Joseph Oosting zat als interim-coach op de bank nadat hoofdtrainer Leonid Slutsky twee weken eerder was opgestapt.

image

Vitesse is momenteel vier wedstrijden achtereen ongeslagen in de Eredivisie (W3-G1-V0). De laatste verliespartij van de club was een 3-1 nederlaag bij PSV op 21 februari. Vitesse won zestien van de tot duver 27 gespeelde eredivisieduels dit seizoen. De laatste keer dat de club in een volledig seizoen in de Eredivisie meer wedstrijden won was in 2012/2013 (19 zeges).

image

In het seizoen 2019|2020 maakte Patrick Vroegh zijn basisdebuut in de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Twente. Vroegh speelde deze wedstrijd 76 minuten in De Grolsch Veste.
 image

Remko Pasveer maakte in het seizoen 2003|2004 zijn debuut in het betaalde voetbal. Dit deed hij bij FC Twente in de wedstrijd tegen FC Groningen. Deze wedstrijd werd uiteindelijk met 1-0 gewonnen door de gasten uit het Noorden.

image

Er is een groot aantal spelers dat voor zowel Vitesse als FC Twente heeft gevoetbald. Spelers als Simon Cziommer, Theo Janssen, Tim Cornelisse en Frans Thijssen kwamen voor beide clubs in actie. In totaal hebben deze spelers 924 wedstrijden achter hun naam staan voor zowel Vitesse als voor FC Twente.

image