Vitesse wint in absolute slotfase van FC Twente (video)

Vitesse heeft vanavond een 2-1 overwinning geboekt op FC Twente. In Enschede besliste Oussama Tannane het duel, door middel van een penalty, in de bloedstollende laatste seconden. Overigens kwamen alle doelpunten in deze wedstrijd van elf meter. In de eerst helft benutte Tannane ook al een strafschop net als Danilo.

Vitesse trad in Enschede aan zonder Remko Pasveer. De doelman bleef uit voorzorg aan de kant vanwege lichte liesklachten. Jeroen Houwen stond daarom onder de lat en Danilho Doekhi droeg de aanvoerdersband.

image

De eerste mogelijkheid in De Grolsch Veste was voor Vitesse. Een vrije trap van Tannane belandde bij Jacob Rasmussen, maar de kopbal van de centrale verdediger miste kracht. In de negentiende minuut wees arbiter Pol van Boekel naar de strafschopstip omdat Doekhi de bal ongelukkig op zijn arm kreeg. Topscorer Danilo schoot vanaf elf meter raak: 1-0.

image

Vitesse pakte daarna de draad direct weer op. Eerst zag Matus Bero zijn schot geblokt worden en kort daarna spatte een vrije trap van Tannane op de kruising uiteen. Een minuut later legde Tannane opnieuw aan, maar deze vrije trap belandde op het dak van het doel. Vervolgens leek Lois Openda de gelijkmaker op zijn schoen te hebben, maar bij het opendraaien naar het doel gleed de Belgische aanvaller uit.

image

In de 42ste minuut wees Van Boekel opnieuw naar de penaltystip, nu in het voordeel van de ploeg van hoofdtrainer Thomas Letsch. FC Twente-verdediger Kik Pierie kreeg de bal onfortuinlijk op zijn arm. Tannane bleef koel en schoot beheerst de 1-1 op het scorebord. Nog voor rust had Vitesse op voorsprong kunnen staan toen Rasmussen met een diepe bal Armando Broja lanceerde, maar zijn poging smoorde.

image

Na de theepauze bleef Vitesse de bovenliggende partij. Het resulteerde in kansen van het aanvalsduo Openda en Broja, maar het tweede Arnhemse doelpunt bleef vooralsnog uit. Na een uur spelen stuurde Tannane met een uitstekende pass Bero diep. De Slowaakse middenvelder leek op weg naar de tweede Arnhemse treffer, maar hij gleed op het moment suprême uit. Ook Oosterwolde voorkwam ternauwernood dat Broja kon scoren.

image

Waar de wedstrijd in de laatste tien minuten op een gelijkspel leek af te stevenen, werd Maxi Wittek in de allerlaatste seconden aangeraakt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van Boekel besloot daarop de bal voor de derde keer deze avond op de stip te leggen. Tannane mocht opnieuw aanleggen en besliste het duel: 1-2.

image

Volgende week speelt Vitesse weer in GelreDome. Dan komt ADO Den Haag op bezoek in Arnhem (vrijdag 9 april, aanvang 20.00 uur).