Vitesse Voetbal Academie: Talenten van de maand maart

De Vitesse Voetbal Academie kiest voor de boven-, midden en onderbouw iedere maand een speler uit die zich 'Talent van de Maand' mag noemen. Hoewel de Talent van de Maand-competitie de afgelopen maanden vanwege corona stil lag, wordt dit nu weer hervat. Voor de maand maart zijn de spelers Giovanni van Zwam (bovenbouw, O21), Koen Steenbakkers (middenbouw, O15) en Deryan Arslan (onderbouw, O11) uitgeroepen tot ‘Talent van de Maand’.

In de visie van de Vitesse Voetbal Academie is het belangrijk dat spelers het spel begrijpen, eigen keuzes kunnen en durven maken, technisch en fysiek in optimale conditie zijn, 24/7 gericht zijn op presteren en bovendien een sterke persoonlijkheid hebben. Naar deze punten wordt dan ook gekeken bij de Talent van de Maand-verkiezing. In deze tijd is het daarom belangrijk dat spelers zich onderscheiden door hun mentaliteit om alles te geven voor het voetbal om zichzelf goed te ontwikkelen.

Bovenbouw
Bij de bovenbouw gaat de prijs van ‘Talent van de Maand’ deze keer naar Giovanni van Zwam. De rechtercentrale verdediger startte dit seizoen in Vitesse O18, maar speelde al snel mee in de wedstrijden Vitesse O21. Giovanni is opbouwend goed aan de bal, verdedigend sterk in de duels en zowel verdedigend als aanvallend kopsterk. Door zijn goede ontwikkeling in de wedstrijden en trainingen van de Academie traint hij soms zelfs al mee bij het eerste elftal.

Middenbouw
Koen Steenbakkers is deze maand verkozen tot ‘Talent van de Maand’ van de middenbouw. De linksbenige verdediger speelt dit seizoen in Vitesse O15. Koen blinkt uit omdat hij een hele goede mentaliteit heeft en steeds meer lef toont om aanvallend in te schakelen. Daarnaast is hij een betrouwbare speler en heeft hij, ondanks de coronacrisis, een sterke ontwikkeling doorgemaakt.

Onderbouw
Deryan Arslan mag zich ‘Talent van de Maand maart’ noemen voor de Vitesse onderbouw. De snelle aanvaller/middenvelder speelt al voor het vierde seizoen bij Vitesse. Met zijn goede individuele actie en schot scoort hij veel, maar is hij ook in staat om een goede voorzet af te leveren. Bovendien is hij, ook buiten het veld, erg sociaal en behulpzaam en doet hij zijn best op school. Een onderdeel dat ook zwaar meeweegt bij de Vitesse Voetbal Academie.