Vitesse speelt gelijk tegen ADO Den Haag (video)

Vitesse heeft niet weten te winnen van hekkensluiter ADO Den Haag. In eigen huis eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel.

Bij Vitesse keerde aanvoerder en doelman Remko Pasveer terug nadat hij vorige week verstek moest laten gaan vanwege een lichte liesblessure. Danilho Doekhi, die vorige week nog de aanvoerdersband droeg bij afwezigheid van Pasveer, was vrijdagavond juist afwezig vanwege ziekte. Het betekende het basisdebuut van Dominik Oroz.

image

In GelreDome, waar de Theo Bos-tribune geel-zwart kleurde met de tekst ‘Forza Vites’, had Vitesse het betere van het spel. Oussama Tannane verraste bijna ADO Den Haag-doelman Martin Fraisl van een flinke afstand, maar zijn poging belandde op de kruising. Kort daarna ging Tannane   achter de bal staan bij een vrije trap. Deze poging belandde hard in de muur.

image

Na rust was de eerste grote mogelijkheid voor Armando Broja. Zijn kopbal werd gepakt door de Haagse doelman. Na ruim een uur spelen luisterde Oroz zijn basisdebuut bijna op met een doelpunt, maar zijn kopbal ging net naast. De hekkensluiter bleek een stugge ploeg. Hoewel de formatie uit Den Haag nauwelijks voor het doel van Pasveer verscheen, hielden ze verdedigend gezien lang stand.

image

Twintig minuten voor tijd had invaller Oussama Darfalou de kans om de openingstreffer binnen te knikken, maar zijn kopbal miste kracht. Een minuut later zeilde een afstandsschot van Tannane enkele centimeters aan de verkeerde kant van de paal naast. Een kwartier voor tijd zorgde ex-Vitessenaar Marko Vejinovic plotseling voor gevaar namens de bezoekers. Zijn schot werd ternauwernood gekeerd door Pasveer.

Volgende week speelt Vitesse de TOTO KNVB Bekerfinale tegen Ajax. De ploeg van hoofdtrainer Thomas Letsch gaat dan op jacht naar de tweede prijs in de clubhistorie. De finale begint zondag 18 april om 18.00 uur.