Reactie op supportersactie

De hele stad geel-zwart. In aanloop naar de bekerfinale stijgt de bekerkoorts in Arnhem en omstreken met de dag. Woensdagavond was er een grootse en indrukwekkende sfeeractie op de John Frostbrug. Met een 120-meter breed spandoek en veel fakkels, liet Arnhem zien klaar te zijn voor de bekerfinale.

De spectaculaire sfeeractie werd helaas ontsierd door een zeer beperkt groepje die kortstondig opruiende leuzen scandeerde. Algemeen directeur Pascal van Wijk is uitgesproken over de actie: “Het spandoek, de fakkels en de steun richting de staf en spelers is ronduit geweldig. De hele stad en regio kijkt uit naar zondag 18 april. De saamhorigheid in de regio neemt ongekende vormen aan. Iedereen is er klaar voor en heeft er zin in. Het is ronduit triest dat een klein gedeelte zich niet wist te gedragen. Hier nemen wij nadrukkelijk afstand van. En niet alleen wij als club. Ook het overgrote merendeel van de supporters die zich woensdagavond van hun beste kant hebben laten zien, sluiten zich hier volledig bij aan. Zij hebben openlijk en recht vanuit hun supportershart het wangedrag van de enkelingen veroordeeld.”

De bekerfinale wordt zondag 18 april om 18.00 uur gespeeld in Rotterdam. Met het credo ‘Voor onze club en voor onze stad’ gaan we er alles aan doen om, op jacht naar de tweede prijs uit de clubhistorie, alle Vitessenaren trots te maken.