Tumultueze wedstrijd tegen Feyenoord eindigt in gelijkspel (video)

Vitesse is er zondagmiddag niet in geslaagd het gat met Feyenoord te vergroten. Ondanks een levendige wedstrijd eindigde het duel tussen de nummer vier en vijf van de competitie in een gelijkspel: 0-0.

Vitesse trad, één week na de verloren bekerfinale, opnieuw aan in De Kuip. Het grootste verschil met een week geleden was dat niet één korte zijde volledig geel-zwart was, maar dat er 6.500 Feyenoord-supporters welkom waren in het stadion.

image

Zonder Jacob Rasmussen (geschorst) en Eli Dasa (geblesseerd), speelde Vitesse met Dominik Oroz als rechtsback en Tomas Hajek in het centrum van de verdediging. De eerste mogelijkheden waren voor de ploeg uit Arnhem. Na tien minuten stoomde Maxi Wittek op. Hij schoot van afstand, maar vond de handen van Feyenoord-doelman Justin Bijlow. Enkele minuten later bracht Matus Bero met een steekpass Lois Openda in scoringspositie, maar de poging van de Belg smoorde. Vijf minuten later was er een nagenoeg identieke situatie. Wederom stuurde Bero met een fijne pass Openda weg, maar opnieuw werd de inzet geblokt.

image

Terwijl Vitesse zichzelf vergat te belonen, kreeg de thuisploeg vanaf de 28ste minuut de smaak te pakken. In een tijdsbestek van twee minuten werd een afstandsschot van Mark Diemers geblokt, raakte Steven Berghuis de bal bij de tweede paal totaal verkeerd en schoot voormalig Vitesse-speler Bryan Linssen over.

image

De grootste kans van de eerste helft kwam tien minuten voor rust op naam van Openda. Oussama Tannane behield het overzicht en zorgde met een steekpass ervoor dat Openda de bal voor het inschieten had, maar opnieuw werd verzuimd de openingstreffer te maken. Op slag van rust kreeg Vitesse wederom een levensgrote kans. Maar andermaal lag Bijlow in de weg na een poging van Openda.

image

Waar Feyenoord het eerste gevaar van de tweede helft stichtte, Remko Pasveer redde uitstekend op een rebound van Berghuis, ging Vitesse volop door met kansen creëren. Tannane bereidde een aanval voor en bediende Armando Broja. De poging van de spits mistte echter kracht. In de rebound schoot Oroz van afstand. Hoewel de bal nog listig daalde, trof ook dit schot geen doel. In de 59ste minuut stond Openda aan het begin van een kansrijke poging. De vlugge aanvaller gaf de bal voor op Broja, maar hij kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te werken.

image

In de 69ste minuut was de thuisploeg dichtbij de openingstreffer, maar Pasveer was twee keer de sta-in-de-weg. De keeper kwam zijn doelgebied uit en voorkwam daarmee een schot van Berghuis. Vervolgens dacht Linssen te scoren, maar Pasveer redde op de doellijn met zijn been.

image

Met nog een kwartier op de klok moest de thuisploeg door met tien man. Berghuis kreeg direct rood na een tackle op Wittek. Het was beslist niet de eerste kaart van de wedstrijd. Gele kaarten voor Sondre Tronstad, Riechedly Bazoer en Wittek betekenden een schorsing voor de volgende wedstrijd. De Arnhemmers probeerden nog om een overwinning over de streep te trekken, maar van een echt slotoffensief was geen sprake. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Volgende week speelt Vitesse een thuiswedstrijd. Op zaterdag 1 mei komt PEC Zwolle naar Arnhem (aanvang 20.00 uur).