Invaller Touré goudhaantje voor Vitesse: 2-1 (video)

Vitesse heeft vanavond in eigen huis de volle buit gepakt tegen PEC Zwolle. Na doelpunten van Armando Broja en Jesper Drost was het Idrissa Touré die de winnende maakte.

In aanloop op de wedstrijd stond trainer Thomas Letsch voor een uitdaging. Door maar liefst vier schorsingen en een blessure werd het puzzelen voor de Duitse trainer. Die puzzel kwam door de schorsingen van Jacob Rasmussen, Sondre Tronstad, Maximilian Wittek én Riechedly Bazoer. Daarnaast is Eli Dasa nog altijd geblesseerd.

image

Vitesse startte, net als vorige week, met Tomás Hájek en Dominik Oroz in de basis. De verbouwing werd compleet met basisplekken voor Thomas Bruns, Enzo Cornelisse en Million Manhoef. Bij PEC Zwolle maakte de zestienjarige Rav van den Berg zijn debuut.

image

Vitesse had in de eerste fase van de wedstrijd het meeste balbezit en bepaalde het spel wat leidde tot kansen voor Hájek met het hoofd en een schot van Broja dat voorlangs ging. Na 27 minuten voetballen was het schot van de Albanees wel raak. Via een knap balletje van Bruns kwam Broja oog in oog met PEC Zwolle goalie Xavier Mous, bleef kalm en schoot de openingstreffer binnen: 1-0.

 image

Vitesse drukte door om de score te verdubbelen en kwam een aantal keer dichtbij maar stuitte tweemaal op Maus. De keeper blokte een harde volley van Oroz en hield ook het lastige schot van Tannane buiten het doel. Vlak voor rust kon Broja zijn tweede van de dag maken. Hij haalde hard uit maar de paal stond in de weg van een tweede doelpunt.

image

In de 48eminuut leek Vitesse de score te verdubbelen toen Broja de bal oppikte in de zestien van PEC Zwolle. Broja, niet zelfzuchtig, legde de bal af op Tannane maar zijn schot werd geblokt en kwam met wat geluk weer voor de voeten van Broja die van dichtbij de bal binnen kon werken. Het feestje ging echter niet door. De VAR constateerde hands van Loïs Openda.

image

Geen tweede doelpunt voor Vitesse, wel één voor PEC Zwolle. In de 54eminuut deed PEC Zwolle iets terug. Drost legde de bal klaar voor zijn linkervoet, kwam naar binnen en schoot. De bal werd van richting veranderd en zo was de score 1-1.

image

Het werd een spannende slotfase waar Vitesse nadrukkelijk opzoek ging naar de drie punten. PEC Zwolle loerde op de counters en brak een aantal keer gevaarlijk door middels de snelheid van Manuel Benson. Remko Pasveer behoedde Vitesse in de slotfase nog voor een verliespartij toen hij knap redde op de inzet van Benson.

image

In de blessuretijd was het dan toch raak. Invaller Touré kopte in de absolute slotfase de bevrijdende treffer binnen: 2-1.

image

Volgende week staat het uitduel tegen Sparta Rotterdam op het programma (aanvang 20.00 uur).